Er is een stijging van meer dan 24% vergeleken met het eerste kwartaal van dit jaar. Het aanbod van jonge occasions is nog verreweg het grootst op het handelsplatform, maar de groei in dit segment stagneerde in de afgelopen periode.

De stijging van het aantal klassiekers drukt ook de gemiddelde prijs van occasions op Marktplaats. Van €10.175 in het eerste kwartaal van 2017 daalde deze naar €10.053 een kwartaal later. De verkoop van jonge occasions domineert nog steeds de tweedehands markt. De groei van het aanbod van auto’s jonger dan 5 jaar nam echter wel af naar 2,8%. Een kwartaal eerder was deze groei nog 28%.

"De markt voor de oldtimers is in het tweede kwartaal van 2017 weer tot rust gekomen en kan weer groeien. Dit komt onder andere door duidelijkheid over overheidsmaatregelen zoals recente uitspraken over milieuzones. Aangezien het voor sommige mensen een investering is, is het fijn dat je weer met meer vertrouwen een oldtimer kunt kopen", aldus Paul de Vries woordvoerder Automotive Marktplaats.

Krimp aanbod hybride auto’s

Het aanbod van hybride auto’s nam voor het eerst af op Marktplaats. Er is sprake van een krimp van 9% terwijl een kwartaal eerder een groeiend aanbod was geconstateerd van maar liefst 13%. Dit lijkt hand in hand te gaan met het aantal minder geplaatste jonge occasions.

Top drie duurste modellen Q2 2017
1. Lamborghini Aventador € 573.167
2. Rolls-Royce Phantom € 196.863
3. Rolls-Royce Ghost € 182.429

Top drie meest gezochte merken Q2 2017
1. Mercedes
2. BMW
3. Volkswagen

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding