De wagens zijn afkomstig van eigen vestigingen, dealers en geselecteerde servicepartners van Mercedes-Benz. Klanten kunnen, na registratie, desgewenst de auto van hun keus ook online kopen.

Financiering en eventueel leasing zijn eveneens via de website te regelen. De Autobank van Mercedes-Benz maakt daarbij, naar eigen zeggen als eerste in Duitsland, ook gebruik van video-legitimatie om een contract af te kunnen sluiten. In het dealernetwerk kijkt men positief tegen de ontwikkelingen aan omdat de verkoop uiteindelijk toch via zo’n dealer verloopt, benadrukt Thoma Leseber van het Verbandes der Vermittler und Servicepartner für Mercedes-Benz VVMB. "Dit is een zuivere oplossing voor iedereen." Mercedes-Benz zal haar online diensten verder aan het grote publiek voorstellen tijdens de IAA-autotentoonstelling die donderdag in Frankfurt begint.