BCA, de autoveiling in Barneveld, merkt vooral een toegenomen populariteit van youngtimers, auto’s tussen vijftien en pakweg dertig jaar oud. En niet alleen vanwege de gunstige bijtellingsregels voor bijvoorbeeld ZZP’ers wanneer zo’n auto zakelijk wordt gereden. Ook steeds meer particulieren kiezen bewust voor een auto van vijftien jaar of ouder. Dat is niet zo gek, want de ‘jongste’ generatie youngtimers is van bouwjaar 2002 en in die tijd waren zaken als airconditioning, cruise control, ABS en airbags al gemeengoed. Ze doen dus weinig onder voor moderne auto’s qua luxe en veiligheid, maar kosten in aanschaf een stuk minder. Daarnaast heeft een goede youngtimer veel minder onderhoud nodig dan een écht oude auto.

Youngtimerveiling

Tijdens een speciale veiling op dinsdag 7 november gaan er bij BCA in Barneveld tientallen youngtimers en andere bijzondere personenauto’s onder de hamer. De auto’s worden op de website van BCA gepresenteerd met foto’s en voorzien van een uitgebreide technische rapportage.