AutoScout24 beoordeelt prijsniveau occasion met online tool

De nieuwe online tool genaamd PrijsCheck geeft elke geadverteerde auto een label welke aangeeft hoe de prijs afwijkt ten opzichte van het totale aanbod.

De tool toont een actuele en onafhankelijke prijsbeoordeling voor consumenten en autobedrijven, wat volgens Autoscout24 ‘een snellere en gemakkelijkere koopbeslissing veroorzaakt.’
Jurgen Vugts, algemeen directeur van de occasion website, licht toe: "Wij helpen onze gebruikers bij het kopen en verkopen van een auto. Prijs is een belangrijke, bepalende factor bij de keuze van een andere auto. Daarom geven we hiermee ook autobedrijven meer inzicht in het bepalen van de juiste verkoopprijs ten opzichte van het aanbod in de markt, hiermee kunnen zij zich onderscheiden. Deze transparantie zorgt voor extra vertrouwen in het aanbod, de prijs en de uiteindelijke (ver)koop van een auto." 

Machine learning

Met een database van meer dan 10 miljoen statistieken en ruim 2.3 miljoen app-downloads alleen al in Nederland, heeft AutoScout24 een enorme schat aan bruikbare gegevens. In de berekening wordt daarom gebruik gemaakt van de meest geavanceerde, dynamische machine learning algoritmes op basis van de actuele en historische database. "Op deze manier is al onze kennis verwerkt in één slim label. De resulterende marktprijs geeft betrouwbare informatie over de prijs-kwaliteitverhouding, waardoor een goed aanbod van een autobedrijf meer opvalt en er gemakkelijker onderhandeld kan worden met de consument", aldus Vugts. 

Vergelijking met soortgelijke modellen

De online tool geeft een duidelijk overzicht van de prijs-kwaliteitverhouding van een aangeboden auto in vergelijking met soortgelijke modellen. Iedere auto wordt afgezet tegen vergelijkbare auto’s die te koop staan op de occasionwebsite. De vergelijkingscriteria omvatten merk, model, bouwjaar, kilometerstand, brandstof, pk, transmissie en uitvoering. De PrijsCheck maakt daarnaast ook onderscheid in particuliere auto’s of auto’s van autobedrijven. Duidelijk onrealistische prijzen worden niet in de vergelijking meegenomen. 

Vijf overzichtelijk gekleurde labels

Er zijn vijf labels* ontwikkeld in de kleuren groen, oranje en rood, die een duidelijke inschatting weergeven van het specifieke aanbod ten opzichte van het totale aanbod. Zo wordt getoond wat de prijs-kwaliteitverhouding van de aangeboden occasion is van ‘Top aanbod’ tot ‘Duur’. Dit label is tevens onderdeel van de zoeknavigatie en vormt een snelle en objectieve steun bij de beslissing voor de aankoop van een tweedehandsauto. Indien er geen informatie beschikbaar is, wordt er een grijs label getoond.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

AutoScout24 beoordeelt prijsniveau occasion met online tool - Automobielmanagement.nl

AutoScout24 beoordeelt prijsniveau occasion met online tool

De nieuwe online tool genaamd PrijsCheck geeft elke geadverteerde auto een label welke aangeeft hoe de prijs afwijkt ten opzichte van het totale aanbod.

De tool toont een actuele en onafhankelijke prijsbeoordeling voor consumenten en autobedrijven, wat volgens Autoscout24 ‘een snellere en gemakkelijkere koopbeslissing veroorzaakt.’
Jurgen Vugts, algemeen directeur van de occasion website, licht toe: "Wij helpen onze gebruikers bij het kopen en verkopen van een auto. Prijs is een belangrijke, bepalende factor bij de keuze van een andere auto. Daarom geven we hiermee ook autobedrijven meer inzicht in het bepalen van de juiste verkoopprijs ten opzichte van het aanbod in de markt, hiermee kunnen zij zich onderscheiden. Deze transparantie zorgt voor extra vertrouwen in het aanbod, de prijs en de uiteindelijke (ver)koop van een auto." 

Machine learning

Met een database van meer dan 10 miljoen statistieken en ruim 2.3 miljoen app-downloads alleen al in Nederland, heeft AutoScout24 een enorme schat aan bruikbare gegevens. In de berekening wordt daarom gebruik gemaakt van de meest geavanceerde, dynamische machine learning algoritmes op basis van de actuele en historische database. "Op deze manier is al onze kennis verwerkt in één slim label. De resulterende marktprijs geeft betrouwbare informatie over de prijs-kwaliteitverhouding, waardoor een goed aanbod van een autobedrijf meer opvalt en er gemakkelijker onderhandeld kan worden met de consument", aldus Vugts. 

Vergelijking met soortgelijke modellen

De online tool geeft een duidelijk overzicht van de prijs-kwaliteitverhouding van een aangeboden auto in vergelijking met soortgelijke modellen. Iedere auto wordt afgezet tegen vergelijkbare auto’s die te koop staan op de occasionwebsite. De vergelijkingscriteria omvatten merk, model, bouwjaar, kilometerstand, brandstof, pk, transmissie en uitvoering. De PrijsCheck maakt daarnaast ook onderscheid in particuliere auto’s of auto’s van autobedrijven. Duidelijk onrealistische prijzen worden niet in de vergelijking meegenomen. 

Vijf overzichtelijk gekleurde labels

Er zijn vijf labels* ontwikkeld in de kleuren groen, oranje en rood, die een duidelijke inschatting weergeven van het specifieke aanbod ten opzichte van het totale aanbod. Zo wordt getoond wat de prijs-kwaliteitverhouding van de aangeboden occasion is van ‘Top aanbod’ tot ‘Duur’. Dit label is tevens onderdeel van de zoeknavigatie en vormt een snelle en objectieve steun bij de beslissing voor de aankoop van een tweedehandsauto. Indien er geen informatie beschikbaar is, wordt er een grijs label getoond.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding