Marktplaats stemt aanbod beter af op actuele vraag

Het advertentiesysteem ‘De Kracht Van Marktplaats’ heeft een update gehad en biedt met nieuwe functies dealers meer data-inzichten, waarmee zij hun aanbod nog beter kunnen afstemmen op de actuele vraag.

Het is nu mogelijk de top-10 modellen met gemiddeld de meeste leads, per postcodegebied of landelijk, van de afgelopen zes maanden in te zien. Daarnaast kan per model of bouwjaar worden bekeken hoe vraag en aanbod verdeeld zijn. Zo helpt de advertentiewebsite autobedrijven in te spelen op de markt.

De actuele data laat zien dat in diverse postcodegebieden verschillende auto’s populair zijn. Terwijl de Ford Ka gemiddeld de meeste leads heeft in Eindhoven, is dit in Amsterdam de Volkswagen Golf en in Haarlem de Toyota Prius Wagon. 

Autobedrijven die gebruik maken van de aanvullende advertentievormen kunnen daarnaast per merk, model of bouwjaar zien hoeveel advertenties op Marktplaats staan en wat de gemiddelde vraagprijs is. Bovendien zijn de hoeveelheid views en het aantal leads inzichtelijk gemaakt. Ook biedt het pakket de mogelijkheid om te bekijken welke auto populair is bij welke groep potentiële autokopers. Niet alleen biedt dit dealers de mogelijkheid om de voorraad beter af te stemmen op de vraag, maar ook om gerichter een doelgroep te benaderen. 

Populairste modellen per postcodegebied
Eindhoven: Ford Ka 2000
Amsterdam: Volkswagen Golf 2009
Haarlem: Toyota Prius Wagon 2013
Arnhem: Volkswagen Golf 2013

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Marktplaats stemt aanbod beter af op actuele vraag - Automobielmanagement.nl

Marktplaats stemt aanbod beter af op actuele vraag

Het advertentiesysteem ‘De Kracht Van Marktplaats’ heeft een update gehad en biedt met nieuwe functies dealers meer data-inzichten, waarmee zij hun aanbod nog beter kunnen afstemmen op de actuele vraag.

Het is nu mogelijk de top-10 modellen met gemiddeld de meeste leads, per postcodegebied of landelijk, van de afgelopen zes maanden in te zien. Daarnaast kan per model of bouwjaar worden bekeken hoe vraag en aanbod verdeeld zijn. Zo helpt de advertentiewebsite autobedrijven in te spelen op de markt.

De actuele data laat zien dat in diverse postcodegebieden verschillende auto’s populair zijn. Terwijl de Ford Ka gemiddeld de meeste leads heeft in Eindhoven, is dit in Amsterdam de Volkswagen Golf en in Haarlem de Toyota Prius Wagon. 

Autobedrijven die gebruik maken van de aanvullende advertentievormen kunnen daarnaast per merk, model of bouwjaar zien hoeveel advertenties op Marktplaats staan en wat de gemiddelde vraagprijs is. Bovendien zijn de hoeveelheid views en het aantal leads inzichtelijk gemaakt. Ook biedt het pakket de mogelijkheid om te bekijken welke auto populair is bij welke groep potentiële autokopers. Niet alleen biedt dit dealers de mogelijkheid om de voorraad beter af te stemmen op de vraag, maar ook om gerichter een doelgroep te benaderen. 

Populairste modellen per postcodegebied
Eindhoven: Ford Ka 2000
Amsterdam: Volkswagen Golf 2009
Haarlem: Toyota Prius Wagon 2013
Arnhem: Volkswagen Golf 2013

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding