AutoScout24 haalt PrijsCheck van de site

Na gesprekken met Bovag heeft AutoScout24 haar net geïntroduceerde prijstool van de site gehaald. De occasionwebsite wil met de brancheorganisatie en andere partijen in gesprek.

Deze tool voorziet geadverteerde auto’s van een label uiteenlopend van "duur" tot "topaanbod". De auto’s worden volgens AutoSccout24 gecontroleerd op 72 punten en krijgen op basis van een algoritme een label. Volgens Bovag-leden is onvoldoende duidelijk hoe de occasionwebsite bepaalt welk label een auto krijgt. Van de 72 punten zijn er maar er 8 transparant. Ondernemers kunnen zich bovendien niet altijd vinden in de uitkomsten van de prijstool.

Vandaar dat Bovag contact heeft gezocht met AutoScout24. Men heeft er op aangedrongen om de tool tijdelijk uit de lucht te halen en het gesprek aan te gaan met de ontevreden autobedrijven. Op zeer korte termijn vindt er sowieso een gesprek plaats tussen Bovag en Autoscout24 over de vraag of de nieuwe tool niet marktverstorend werkt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

AutoScout24 haalt PrijsCheck van de site - Automobielmanagement.nl

AutoScout24 haalt PrijsCheck van de site

Na gesprekken met Bovag heeft AutoScout24 haar net geïntroduceerde prijstool van de site gehaald. De occasionwebsite wil met de brancheorganisatie en andere partijen in gesprek.

Deze tool voorziet geadverteerde auto’s van een label uiteenlopend van "duur" tot "topaanbod". De auto’s worden volgens AutoSccout24 gecontroleerd op 72 punten en krijgen op basis van een algoritme een label. Volgens Bovag-leden is onvoldoende duidelijk hoe de occasionwebsite bepaalt welk label een auto krijgt. Van de 72 punten zijn er maar er 8 transparant. Ondernemers kunnen zich bovendien niet altijd vinden in de uitkomsten van de prijstool.

Vandaar dat Bovag contact heeft gezocht met AutoScout24. Men heeft er op aangedrongen om de tool tijdelijk uit de lucht te halen en het gesprek aan te gaan met de ontevreden autobedrijven. Op zeer korte termijn vindt er sowieso een gesprek plaats tussen Bovag en Autoscout24 over de vraag of de nieuwe tool niet marktverstorend werkt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding