Top 10 populairste occasions ’17 volgens AutoScout24

De jaarlijkse tijd van de ‘top-lijstjes’ is weer aangebroken en ook occasionportal AutoScout24 dook in hun enorme database. Zij zochten uit naar welke occasions Nederlanders het afgelopen jaar het meest op zoek waren. Van welk type gaat het hart van de Nederlandse autorijder sneller kloppen, naar welke kleur zijn zij het meest op zoek geweest en wat is de gemiddelde prijs van een occasion in 2017?

De Volkswagen Golf is al jaren een heel populaire auto en dit model blijkt ook dit jaar de meest gezochte occasion te zijn. Net als vorig jaar wordt de helft van de top gedomineerd door kleine en compacte auto’s. Wat verder opvalt in de top tien meest gezochte modellen is de populariteit van Duitse auto’s; 8 van de 10 zijn van Duitse makelij. Nieuw in de top tien is de Renault Mégane. Deze zakelijke gezinsauto heeft de BMW 5-Serie van plaats tien verstoten.

Dit zijn de tien meest gewilde tweedehandsauto’s van 2016 en 2017:

Top 10 Occasions Autoscout24

 

 

 

 

 

Jurgen Vugts, algemeen directeur van de website, licht toe: "De Volkswagen Golf, die wordt gezien als een auto uit de middenklasse, biedt kwaliteit op alle fronten. Dit model gaat nu al ruim 40 jaar mee en zeven generaties later blijft het één van de favoriete auto’s onder autobestuurders van alle leeftijden." Zo is er voor ieder wat wils; de goedkoopste Volkswagen Golf kost 250 euro en de duurste tweedehands Volkswagen Golf is een metallic stationwagen, voor een prijs van ruim 75.000 euro.

Populairste kleuren van 2017

De Nederlandse autorijder houdt van behoudende kleuren; zo zijn zwart en grijs in 2017 wederom het meest gewild op AutoScout24.nl. Daarnaast worden de kleuren van de Nederlandse vlag – rood, wit en blauw – veel gezocht door autoliefhebbers. Hieronder staat de top vijf populairste occasionkleuren:
1. Zwart
2. Grijs
3. Blauw
4. Wit
5. Rood 
 

Tien procent prijsstijging in 2017

De gemiddelde prijs van een tweedehandsauto is ruim duizend euro gestegen het afgelopen jaar; van gemiddeld €13.020 in 2016 naar €14.333 in 2017. Dit is een stijging van tien procent. In de grafiek is te zien hoe de occasionprijs zich de afgelopen vijf jaar heeft ontwikkeld. Hierin valt op dat de prijs het afgelopen jaar sterk gestegen is. "Onder andere de schaarste op de occasionmarkt is een reden dat de prijs van een tweedehandsauto blijft stijgen. Dat zal in 2018 niet veranderen; we verwachten dat de prijs zich op eenzelfde manier zal blijven ontwikkelen komend jaar", vertelt Vugts.

 

Grafiek 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Top 10 populairste occasions ’17 volgens AutoScout24 - Automobielmanagement.nl

Top 10 populairste occasions ’17 volgens AutoScout24

De jaarlijkse tijd van de ‘top-lijstjes’ is weer aangebroken en ook occasionportal AutoScout24 dook in hun enorme database. Zij zochten uit naar welke occasions Nederlanders het afgelopen jaar het meest op zoek waren. Van welk type gaat het hart van de Nederlandse autorijder sneller kloppen, naar welke kleur zijn zij het meest op zoek geweest en wat is de gemiddelde prijs van een occasion in 2017?

De Volkswagen Golf is al jaren een heel populaire auto en dit model blijkt ook dit jaar de meest gezochte occasion te zijn. Net als vorig jaar wordt de helft van de top gedomineerd door kleine en compacte auto’s. Wat verder opvalt in de top tien meest gezochte modellen is de populariteit van Duitse auto’s; 8 van de 10 zijn van Duitse makelij. Nieuw in de top tien is de Renault Mégane. Deze zakelijke gezinsauto heeft de BMW 5-Serie van plaats tien verstoten.

Dit zijn de tien meest gewilde tweedehandsauto’s van 2016 en 2017:

Top 10 Occasions Autoscout24

 

 

 

 

 

Jurgen Vugts, algemeen directeur van de website, licht toe: "De Volkswagen Golf, die wordt gezien als een auto uit de middenklasse, biedt kwaliteit op alle fronten. Dit model gaat nu al ruim 40 jaar mee en zeven generaties later blijft het één van de favoriete auto’s onder autobestuurders van alle leeftijden." Zo is er voor ieder wat wils; de goedkoopste Volkswagen Golf kost 250 euro en de duurste tweedehands Volkswagen Golf is een metallic stationwagen, voor een prijs van ruim 75.000 euro.

Populairste kleuren van 2017

De Nederlandse autorijder houdt van behoudende kleuren; zo zijn zwart en grijs in 2017 wederom het meest gewild op AutoScout24.nl. Daarnaast worden de kleuren van de Nederlandse vlag – rood, wit en blauw – veel gezocht door autoliefhebbers. Hieronder staat de top vijf populairste occasionkleuren:
1. Zwart
2. Grijs
3. Blauw
4. Wit
5. Rood 
 

Tien procent prijsstijging in 2017

De gemiddelde prijs van een tweedehandsauto is ruim duizend euro gestegen het afgelopen jaar; van gemiddeld €13.020 in 2016 naar €14.333 in 2017. Dit is een stijging van tien procent. In de grafiek is te zien hoe de occasionprijs zich de afgelopen vijf jaar heeft ontwikkeld. Hierin valt op dat de prijs het afgelopen jaar sterk gestegen is. "Onder andere de schaarste op de occasionmarkt is een reden dat de prijs van een tweedehandsauto blijft stijgen. Dat zal in 2018 niet veranderen; we verwachten dat de prijs zich op eenzelfde manier zal blijven ontwikkelen komend jaar", vertelt Vugts.

 

Grafiek 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding