Januari piekmaand voor tweedehands SUV

In januari stijgt het aantal zoekopdrachten naar SUV’s het sterkst en met 1,4 miljoen zoekopdrachten is de SUV meteen ook het meest gewilde segment op AutoScout24. Dit blijkt uit cijfers van de occasionsite. De populairste SUV-merken zijn Nissan, Mitsubishi, Kia, Mercedes-Benz en Mazda.

"We zien ieder jaar dat de groei in populariteit van SUV’s in de winter toeneemt en dit jaar is daar geen uitzondering op", vertelt Jurgen Vugts, Managing Director van AutoScout24.nl. "Mensen voelen zich in dit seizoen veiliger in een krachtige auto met vierwielaandrijving."

Het lijkt alsof de donkere dagen van de winter ook meegenomen worden bij de kleurkeuze van een terreinwagen; de populairste SUV’s zijn namelijk grijs of zwart.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Januari piekmaand voor tweedehands SUV - Automobielmanagement.nl

Januari piekmaand voor tweedehands SUV

In januari stijgt het aantal zoekopdrachten naar SUV’s het sterkst en met 1,4 miljoen zoekopdrachten is de SUV meteen ook het meest gewilde segment op AutoScout24. Dit blijkt uit cijfers van de occasionsite. De populairste SUV-merken zijn Nissan, Mitsubishi, Kia, Mercedes-Benz en Mazda.

"We zien ieder jaar dat de groei in populariteit van SUV’s in de winter toeneemt en dit jaar is daar geen uitzondering op", vertelt Jurgen Vugts, Managing Director van AutoScout24.nl. "Mensen voelen zich in dit seizoen veiliger in een krachtige auto met vierwielaandrijving."

Het lijkt alsof de donkere dagen van de winter ook meegenomen worden bij de kleurkeuze van een terreinwagen; de populairste SUV’s zijn namelijk grijs of zwart.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding