Anti-diesel drukt op Duitse occasionprijzen

De voortdurende anti-diesel retoriek drukt steeds meer op de Duitse markt voor tweedehands auto’s.

Vorig jaar is het aantal overschrijvingen van auto’s met een dieselmotor met 2,7 procent gedaald naar 2,39 miljoen terwijl bij benzinewagens de daling beperkt bleef tot net 1 procent. De totale waarde van de verhandelde tweedehands auto’s kwam uit op 82,1 miljard euro, dat is drie procent minder dan in 2016.  

Gevolgen nieuwmarkt

Dat staat in het jaarlijkse overzicht van de Deutschen Automobil Treuhand DAT. Voor een occasion werd gemiddeld in Duitsland 11.250 euro neergeteld, dat is 180 euro minder dan in 2016. Al eerder bleek dat de anti-diesel golf duidelijke gevolgen had voor de nieuwmarkt. Daar werden in 2017 13,2 procent minder diesels verkocht dan een jaar eerder terwijl benzine juist een plus van 13,8 procent kon noteren. De gemiddelde prijs voor een nieuwe wagen kwam met 30.350 euro voor het eerst boven de 30.000 euro uit en lag daarmee ook 700 euro hoger dan in het voorafgaande jaar, meldt DAT.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Anti-diesel drukt op Duitse occasionprijzen - Automobielmanagement.nl

Anti-diesel drukt op Duitse occasionprijzen

De voortdurende anti-diesel retoriek drukt steeds meer op de Duitse markt voor tweedehands auto’s.

Vorig jaar is het aantal overschrijvingen van auto’s met een dieselmotor met 2,7 procent gedaald naar 2,39 miljoen terwijl bij benzinewagens de daling beperkt bleef tot net 1 procent. De totale waarde van de verhandelde tweedehands auto’s kwam uit op 82,1 miljard euro, dat is drie procent minder dan in 2016.  

Gevolgen nieuwmarkt

Dat staat in het jaarlijkse overzicht van de Deutschen Automobil Treuhand DAT. Voor een occasion werd gemiddeld in Duitsland 11.250 euro neergeteld, dat is 180 euro minder dan in 2016. Al eerder bleek dat de anti-diesel golf duidelijke gevolgen had voor de nieuwmarkt. Daar werden in 2017 13,2 procent minder diesels verkocht dan een jaar eerder terwijl benzine juist een plus van 13,8 procent kon noteren. De gemiddelde prijs voor een nieuwe wagen kwam met 30.350 euro voor het eerst boven de 30.000 euro uit en lag daarmee ook 700 euro hoger dan in het voorafgaande jaar, meldt DAT.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding