De miljoenste auto was een Mini John Cooper Works 2.0 van twee jaar geleden die 19.100 pond of omgerekend 22.000 euro opbracht. Bij de veiling voor BMW Groep in Perry Barr gingen 1.028 auto’s onder de hamer, zowel ter plaatse als online, die gezamenlijk meer dan 12,6 miljoen euro opbrachten.

BMW’s manager remarketing operations Stewart Hodges: "We zijn erg blij dat de miljoenste auto die BCA in een jaar tijd heeft verkocht er één van de BMW Groep is. We hebben een langdurige en erg succesvolle herverkoop partnerschap met BCA en dit buitengewone resultaat onderstreept de steun die de kopers bij BCA aan BMW/Mini bieden."

BCA, dat aan de Londense beurs is genoteerd, deelde eerder deze maand mee dat de zaken zich in de tweede helft van het boekjaar tot 31 maart positief hebben ontwikkeld. De winst vertoont een sterke groei terwijl de schuldenlast lager is dan verwacht. De herverkoop divisie heeft ook een aantal nieuwe contracten binnengehaald en bestaande vernieuwd. Ook blijft de Britse site webuyanycar.com een succes. BCA zal op 28 juni de jaarcijfers publiceren.