Occasion-koper wil vooral garantie

Bijna twee op de drie kopers van een tweedehands wagen kijken alleen naar auto’s die worden aangeboden met voldoende garantie.

Occasion-koper wil vooral garantie

Meer dan de helft van hen is ook bereid voor de zekerheid van een goede garantie te betalen, blijkt uit een onderzoek van het Duitse platform voor occasions Heycar. Eén op de drie tweedehandskopers noemt daarbij een bedrag tot 250 euro, 15 procent wil voor de garantie tot 500 euro extra betalen.

Verder blijkt ook dat oudere kopers eerder naar de garantie kijken dan jongeren. Voor 68 procent van de 55-plussers komt een tweedehands auto zonder garantie niet in beeld, bij 18-tot 24-jarigen geldt dat voor iets minder dan de helft. Opmerkelijk is wel dat die ouderen over het algemeen niet méér willen betalen voor garantie maar dat er van uit gaan dat dat ‘automatisch’ in de prijs is opgenomen.

Occasion-koper wil vooral garantie - Automobielmanagement.nl

Occasion-koper wil vooral garantie

Bijna twee op de drie kopers van een tweedehands wagen kijken alleen naar auto’s die worden aangeboden met voldoende garantie.

Occasion-koper wil vooral garantie

Meer dan de helft van hen is ook bereid voor de zekerheid van een goede garantie te betalen, blijkt uit een onderzoek van het Duitse platform voor occasions Heycar. Eén op de drie tweedehandskopers noemt daarbij een bedrag tot 250 euro, 15 procent wil voor de garantie tot 500 euro extra betalen.

Verder blijkt ook dat oudere kopers eerder naar de garantie kijken dan jongeren. Voor 68 procent van de 55-plussers komt een tweedehands auto zonder garantie niet in beeld, bij 18-tot 24-jarigen geldt dat voor iets minder dan de helft. Opmerkelijk is wel dat die ouderen over het algemeen niet méér willen betalen voor garantie maar dat er van uit gaan dat dat ‘automatisch’ in de prijs is opgenomen.