België voert checklist voor occasions in

Belgische professionele verkopers van tweedehands auto’s moeten binnenkort een verplichte checklist overleggen aan wie zo’n occasion wil kopen. Minister Kris Peeters van consumentenzaken voert dit systeem in omdat veel autobedrijven niet de garantie bieden waar de klant op rekent.

Uit controles van de Economische Inspectie in België blijkt zelfs dat autohandelaren vaak een loopje nemen met de regels rond garantie. De dienst voerde tussen oktober 2017 en maart 2018 151 controles uit bij verkopers van tweedehandswagens. Daarbij stelde ze bij 88 ondernemingen in totaal 257 overtredingen vast. Om dat in de toekomst in te dammen, heeft minister Peeters in overleg met Traxio de verscherpte regeling uitgewerkt.

De checklist is ontwikkeld in samenwerking met Traxio, de branche-organisatie voor de autosector en aanverwante bedrijven. Behalve een verplichte checklist komt er ook een nieuw modelcontract. "Voor elk onderdeel van het voertuig wordt aangegeven of het onderdeel in orde is, sporen van slijtage vertoont, of te herstellen is. De consument zal daardoor veel duidelijker dan vandaag weten welke garantie hij kan verwachten," aldus de Belgische bewindsman.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Dus de prijs van deze auto,s stijgt dramatisch

Geplaatst door: j. Verbroekken op

Goed bericht voor iedereen die eerlijk zaken doet.
@ J. Verbroekken: Nee, de auto’s worden hierdoor niet duurder. Maar de rotte appels worden uit de mand verwijderd.
Wat mij betreft direct ook in NL invoeren.

Geplaatst door: Rinie Jansen op
België voert checklist voor occasions in - Automobielmanagement.nl

België voert checklist voor occasions in

Belgische professionele verkopers van tweedehands auto’s moeten binnenkort een verplichte checklist overleggen aan wie zo’n occasion wil kopen. Minister Kris Peeters van consumentenzaken voert dit systeem in omdat veel autobedrijven niet de garantie bieden waar de klant op rekent.

Uit controles van de Economische Inspectie in België blijkt zelfs dat autohandelaren vaak een loopje nemen met de regels rond garantie. De dienst voerde tussen oktober 2017 en maart 2018 151 controles uit bij verkopers van tweedehandswagens. Daarbij stelde ze bij 88 ondernemingen in totaal 257 overtredingen vast. Om dat in de toekomst in te dammen, heeft minister Peeters in overleg met Traxio de verscherpte regeling uitgewerkt.

De checklist is ontwikkeld in samenwerking met Traxio, de branche-organisatie voor de autosector en aanverwante bedrijven. Behalve een verplichte checklist komt er ook een nieuw modelcontract. "Voor elk onderdeel van het voertuig wordt aangegeven of het onderdeel in orde is, sporen van slijtage vertoont, of te herstellen is. De consument zal daardoor veel duidelijker dan vandaag weten welke garantie hij kan verwachten," aldus de Belgische bewindsman.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Dus de prijs van deze auto,s stijgt dramatisch

Geplaatst door: j. Verbroekken op

Goed bericht voor iedereen die eerlijk zaken doet.
@ J. Verbroekken: Nee, de auto’s worden hierdoor niet duurder. Maar de rotte appels worden uit de mand verwijderd.
Wat mij betreft direct ook in NL invoeren.

Geplaatst door: Rinie Jansen op