Volgens de analyse van online autoportaal AutoScout24 blijkt dat in Europa het meest gezocht wordt naar de Hyundai Ioniq. In Nederland zoekt men vooral naar een tweedehands Opel Ampera-e. Dat die laatste uiterst schaars is, moge duidelijk zijn. De volledig elektrische auto is nog niet lang op de markt en voor een nieuwe zijn flinke levertijden. Toch staat er een exemplaar op Autoscout24: die wordt voor ruim 47.000 euro aangeboden.

De gemiddelde prijs van de top10 van meest gezochte EV’s in Europa ligt beduidend lager. AutoScout24 ziet duidelijk dat de auto’s betaalbaarder worden. Zo is de gemiddelde prijs van een Hyundai Ionic bijna 33.000 euro. Van de populaire Renault ZOE is de prijs gemiddeld nog geen 15 mille. Tesla blijft veruit de duurste: gemiddeld wordt deze op AutoScout24 aangeboden voor 74.731 euro. In Duitsland wordt er gemiddeld zelfs 81.563 euro voor gevraagd.

Wat opvalt aan de top vijf populairste elektrische occasions in Europese landen is dat in alle landen, behalve in Spanje, de Renault ZOE of Twizy zeer gewild zijn. Ook de elektrische Smarts zijn populair onder Europeanen. Het parkeergemak, de lage wegenbelasting en gunstige verzekeringskosten maken deze kleine auto’s aantrekkelijk.

EV popu