Startup MrWheelson helpt bij aanschaf gebruikte auto uit buitenland

Tijdens de zoektocht naar een gebruikte auto lijkt het gras aan de overkant altijd groener. Aan de overkant van de landsgrenzen in dit geval. Startup MrWheelson geeft autokopers de mogelijkheid de occasions uit het buitenland eenvoudig te vergelijken met het aanbod in Nederland.

Startup MrWheelson helpt bij aanschaf gebruikte auto uit buitenland

Hoe gaat een en ander? Het bedrijf selecteert en verzamelt auto’s uit het buitenland en presenteert deze in Nederland op de website voor een all-in prijs. Bij deze prijs zijn alle kosten voor bijvoorbeeld een inspectie ter plaatse, het import traject, transportkosten en de BPM inbegrepen. De potentiële autokoper kan de auto’s vergelijken en beslissen welke auto het beste bij hem past. Tijdens de online offertaanvraag kan ook een aanbieding voor gespreide betaling en een inruilauto meegenomen worden.

De auto kan vervolgens binnen 3 tot 4 weken afgeleverd worden. De betaling mag net voor of tijdens de aflevering plaatsvinden. Er is een garantie van minimaal 12 maanden van toepassing die na deze periode vaak verlengd kan worden. Eventuele garantiewerkzaamheden en de aflevering kan via een dealer in de buurt geregeld worden. Geselecteerde dealers uit het buitenland hebben het voordeel dat MrWheelson de taalbarrières, cultuurverschillen, de verkoop, markering, fiscale aspecten en garantie afwikkeling op zich neemt. Voor de aflevering in Nederland wordt ook samengewerkt met een dealernetwerk in Nederland.

MrWheelson is het gevolg van een samenwerking tussen Bas Oude Luttikhuis en Han Post. Bas (44) is al 25 jaar actief in de autobranche, waarvan de laatste 10 jaar bij Dealerdirect, beter bekend van ikwilvanmijnautoaf.nl. Han (43) is ook dik 25 jaar actief in de automotive en de laatste 10 jaar bezig om autodealers in Nederland te faciliteren met het verkopen van geïmporteerde auto’s via ImportSoftware. Een kleine twee jaar geleden kwam hij in contact met Bas en kwam het idee om zich toe te gaan leggen op het nu gepresenteerde concept waarbij de consument geheel ontzorgt wordt.

Startup MrWheelson helpt bij aanschaf gebruikte auto uit buitenland - Automobielmanagement.nl

Startup MrWheelson helpt bij aanschaf gebruikte auto uit buitenland

Tijdens de zoektocht naar een gebruikte auto lijkt het gras aan de overkant altijd groener. Aan de overkant van de landsgrenzen in dit geval. Startup MrWheelson geeft autokopers de mogelijkheid de occasions uit het buitenland eenvoudig te vergelijken met het aanbod in Nederland.

Startup MrWheelson helpt bij aanschaf gebruikte auto uit buitenland

Hoe gaat een en ander? Het bedrijf selecteert en verzamelt auto’s uit het buitenland en presenteert deze in Nederland op de website voor een all-in prijs. Bij deze prijs zijn alle kosten voor bijvoorbeeld een inspectie ter plaatse, het import traject, transportkosten en de BPM inbegrepen. De potentiële autokoper kan de auto’s vergelijken en beslissen welke auto het beste bij hem past. Tijdens de online offertaanvraag kan ook een aanbieding voor gespreide betaling en een inruilauto meegenomen worden.

De auto kan vervolgens binnen 3 tot 4 weken afgeleverd worden. De betaling mag net voor of tijdens de aflevering plaatsvinden. Er is een garantie van minimaal 12 maanden van toepassing die na deze periode vaak verlengd kan worden. Eventuele garantiewerkzaamheden en de aflevering kan via een dealer in de buurt geregeld worden. Geselecteerde dealers uit het buitenland hebben het voordeel dat MrWheelson de taalbarrières, cultuurverschillen, de verkoop, markering, fiscale aspecten en garantie afwikkeling op zich neemt. Voor de aflevering in Nederland wordt ook samengewerkt met een dealernetwerk in Nederland.

MrWheelson is het gevolg van een samenwerking tussen Bas Oude Luttikhuis en Han Post. Bas (44) is al 25 jaar actief in de autobranche, waarvan de laatste 10 jaar bij Dealerdirect, beter bekend van ikwilvanmijnautoaf.nl. Han (43) is ook dik 25 jaar actief in de automotive en de laatste 10 jaar bezig om autodealers in Nederland te faciliteren met het verkopen van geïmporteerde auto’s via ImportSoftware. Een kleine twee jaar geleden kwam hij in contact met Bas en kwam het idee om zich toe te gaan leggen op het nu gepresenteerde concept waarbij de consument geheel ontzorgt wordt.