Het bedrijf wil daarmee haar missie als ‘doorstroombevorderaar’ extra kracht bij zetten, zo meldt het persbericht. Het online veilinghuis test het product ‘C.A.R. Finance’ momenteel met een aantal vaste kopers. Het is de bedoeling medio maart 2019 dit aan alle kopers met een jaarabonnement aan te bieden, zegt algemeen directeur Wierd Meijering.

C.A.R. Finance, dat staat voor Credit Auto Remarketing, is uitsluitend voor bij AutoVeiling.nl gekochte auto’s en houdt in:
• Een uitgestelde betaling van maximaal 90 dagen
• 20% van de verkoopprijs wordt vooraf aanbetaald
• 80% van de verkoopprijs komt in aanmerking voor uitgestelde betaling
• 2,5% rentevergoeding over het restantbedrag dient vooraf te worden betaald

Klanten kunnen een financieringsaanvraag doen via de website of door een e-mail te sturen. AutoVeiling.nl neemt daarna de aanvraag in behandeling en stelt een overeenkomst met de AVN kredietfaciliteitsbrief op. Hierin staat onder meer het maximum openstaand saldo, dat bedraagt 100 duizend euro.