Iedere zomer trekken veel Nederlanders naar het zuiden met een caravan achter hun auto. Niet zo verrassend dus dat een trekhaak op nummer twee staat van gewilde occasionopties. Daarnaast wordt de voorkeur gegeven aan een occasion met een navigatiesysteem, vierwielaandrijving en een panorama dak. Ook houden Nederlanders van luxe en comfort in de auto, want verwarmde stoelen staat op nummer tien in de meest gezochte opties.

Dit is momenteel de top tien van populairste opties voor occasions in Nederland:

1.   Airconditioning

2.   Trekhaak

3.   Navigatiesysteem

4.   Vierwielaandrijving (4WD)

5.   Panorama dak

6.   Cruise control

7.   Volledige servicegeschiedenis

8.   Cruise control, airconditioning

9.   Open dak

10. Verwarmde stoelen

 

Top 10 populairste occasionopties in Europa

Naar welke opties in occasions zoeken Europeanen vooral? Vierwielaandrijving is momenteel de meest gezochte extra, gevolgd door de trekhaak en een navigatiesysteem. Het is opvallend dat airconditioning in Nederland op één staat, terwijl deze in Europa gemiddeld op een vierde positie voorkomt – landen als Italië en Spanje kennen immers warmere zomers. Volgens de statistieken van Autoscout24.nl zijn dit de tien populairste zoekopties in Europa:

1.  Vierwielaandrijving (4WD)

2.  Trekhaak

3.  Navigatiesysteem

4.  Airconditioning

5.  Open dak

6.  Volledige servicegeschiedenis

7.  HU/AU (Duitse APK-keuring)

8.  Panorama dak

9.  Verwarmde stoelen

10. Xenon verlichting

 

4WD populair, navigatiesysteem geliefd

Wat opvalt aan de top vijf populairste occasionopties in Europese landen is dat een vierwielaandrijving en navigatiesysteem geliefd zijn; deze komen bij ieder land in de top vijf voor. Naast Nederland, is de trekhaak ook gewild in Duitsland en Oostenrijk, waar deze optie op plaats een en twee staat. Tot slot is te zien dat het open dak voornamelijk in de zuidelijke landen Spanje, Frankrijk en Italië veelgevraagd is en in de top drie voorkomt.