Een tweedehands diesel bracht begin 2017 gemiddeld 14.327 pond ofwel 16.300 euro op, blijkt uit gegevens van motorway.co.uk. Nu, twee jaar later, ligt de gemiddelde verkoopprijs op 12.849 pond ofwel 10,3 procent lager. Een benzine-auto was twee jaar geleden gemiddeld 8.912 pond waard maar wordt nu verkocht voor 9.807 pond. Bij vrijwel alle onder de Engelsen populaire merken zoals Ford, Mercedes en Volkswagen is het beeld van dalende prijzen voor diesels hetzelfde. De sterkste dalingen doen zich voor bij Land Rover, BMW, Vauxhall (Opel) en Audi, berekent motorway.co.uk. Zo werd een tweedehands Land Rover meer dan 20 procent minder waard, een BMW 16 procent en een auto van Audi een goede 14 procent.

Directeur Alex Buttle: ‘’Het zijn moeilijke jaren geweest voor diesel. Ze zijn in het verdomhoekje geplaatst door de overheid en door de pers het graf ingeschreven. Hoewel we begin 2018 enig herstel leken te zien is het sentiment onder de consumenten de laatste maanden weer snel verslechterd. Nieuwe Euro 6 diesels zijn weliswaar efficiënter dan benzinemodellen maar de consument wil gewoonweg geen diesel meer. Ik denk niet dat dat nog gaat veranderen.’’