Nissan Leaf populairste EV occasion

De Nissan Leaf is in Europa de populairste elektrische auto op de tweedehands markt. Afgelopen maand zijn er 574 gebruikte Nissan Leaf’s verkocht, blijkt uit gegevens van het Britse Autorola.

Die auto wordt gevolgd door de duurdere Lexus IS serie met 323 exemplaren en de Tesla Model S waarvan 268 tweedehandsen verkocht werden. Op de vierde plaats komt de elektrische versie van de Volkswagen Passat, dan de BMW i8, de Hyundai IONIQ, de VW Golf, de Volvo XC90, de Smart Fortwo en de BMW X5.

Uit Britse gegevens blijkt ook dat de restwaarde van elektrische auto’s door de toenemende vraag redelijk snel toeneemt. EV’s zaten geruime tijd in de tang van een te klein bereik en ongerustheid over de levensduur van batterijen. Maar nu er inmiddels al een jaar of tien elektrische auto’s rondrijden, er ook steeds meer op de markt komen én de diesel uit de gratie is geraakt, krijgen ze ook steeds meer vertrouwen bij de occasionkoper. Zo meldt een Brits veilingbedrijf dat een gebruikte Nissan e-NV200s nu bijna 1.200 euro meer opbrengt dan een jaar geleden. Aan de overkant van de Atlantische Oceaan is de Tesla Model 3 één van de beste auto’s wat restwaarde betreft want die kan na drie jaar rondrijden nog bijna 65 procent van de aanschafprijs opbrengen. De best verkochte tweedehands EV daar is ook een Tesla, de Model X.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Nissan Leaf populairste EV occasion - Automobielmanagement.nl

Nissan Leaf populairste EV occasion

De Nissan Leaf is in Europa de populairste elektrische auto op de tweedehands markt. Afgelopen maand zijn er 574 gebruikte Nissan Leaf’s verkocht, blijkt uit gegevens van het Britse Autorola.

Die auto wordt gevolgd door de duurdere Lexus IS serie met 323 exemplaren en de Tesla Model S waarvan 268 tweedehandsen verkocht werden. Op de vierde plaats komt de elektrische versie van de Volkswagen Passat, dan de BMW i8, de Hyundai IONIQ, de VW Golf, de Volvo XC90, de Smart Fortwo en de BMW X5.

Uit Britse gegevens blijkt ook dat de restwaarde van elektrische auto’s door de toenemende vraag redelijk snel toeneemt. EV’s zaten geruime tijd in de tang van een te klein bereik en ongerustheid over de levensduur van batterijen. Maar nu er inmiddels al een jaar of tien elektrische auto’s rondrijden, er ook steeds meer op de markt komen én de diesel uit de gratie is geraakt, krijgen ze ook steeds meer vertrouwen bij de occasionkoper. Zo meldt een Brits veilingbedrijf dat een gebruikte Nissan e-NV200s nu bijna 1.200 euro meer opbrengt dan een jaar geleden. Aan de overkant van de Atlantische Oceaan is de Tesla Model 3 één van de beste auto’s wat restwaarde betreft want die kan na drie jaar rondrijden nog bijna 65 procent van de aanschafprijs opbrengen. De best verkochte tweedehands EV daar is ook een Tesla, de Model X.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding