CarCollect is de laatste jaren snel gegroeid door zich te richten op het professionaliseren van het handelsplatform om het remarketingproces voor haar klanten te verbeteren. Macadam is expert op het gebied van allerlei inspectieprocessen voor verschillende automotive doelgroepen waaronder vooral de internationaal opererende leasemaatschappijen.

De krachtenbundeling ‘biedt beide ondernemingen nog betere kansen voor de volgende fase, zowel in Nederland als ook internationaal’. Beide willen blijven vernieuwen en hebben aanzienlijke groeiambities, aldus het persbericht.

Robin van den Berg, directeur van CarCollect, legt uit dat deze overname ervoor zorgt dat zowel CarCollect als Macadam volledig onafhankelijk kunnen blijven opereren. Uiteraard zijn er wel veel synergievoordelen te behalen. Voor de klanten die zowel gebruik maakten van de inspectie activiteiten als het handelsplatform van CarCollect verandert er verder niets. Macadam neemt immers het team inspecteurs over, zodat het vertrouwde gezicht blijft.

Door de overname van de inspectiedienst van CarCollect wordt de doelstelling van 100.000 te inspecteren voertuigen in Nederland het komende jaar door Macadam ruimschoots behaald.

Over de overnamesom worden geen mededelingen gedaan.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding