Volkswagen Polo verkozen tot ‘Occasion van het Jaar 2019’

In het Louwman Museum is de Volkswagen Polo vandaag uitgeroepen tot de populairste occasion op de automarkt. Het model wint daarmee de ‘Occasion van het Jaar 2019’ award en volgt de Mazda CX-5 op. De prijs werd uitgereikt tijdens het drukbezochte Driving Business Remarketing Event, een initiatief van Automobiel Management.

Volkswagen Polo verkozen tot ‘Occasion van het Jaar 2019’

Op basis van cijfers van onder meer VWE en Marktplaats is bij de jurering gekeken naar 12 verschillende criteria. Deze criteria zijn volgens het juryrapport ‘een afspiegeling van waar de consument online naar zoekt en de uiteindelijke aankoop’. “Alles draait om het gemeten online klikgedrag en het daaruit volgende koopgedrag. Hierop zijn de berekeningen en criteria gebaseerd om tot een winnaar te komen.”

Ander type occasion

Belangrijke andere criteria waren onder meer marktaandeel, prijzen, marges en statijden. Alle criteria wogen even zwaar mee en de methodiek was gelijk aan voorgaande jaren. Dit jaar komt de vakjury tot de conclusie dat consumenten in 2018 naar een iets ander type occasion zoeken dan in voorgaande jaren. “Naast de kleinere auto’s uit het A- en B-segment was de consument ook op zoek naar EV’s en grote SUV’s. De laatste waarschijnlijk om de caravan of aanhangwagen te trekken. Erg opvallend!

Uitrekenen

Ook opvallend: uit de geanalyseerde data kwam duidelijk naar voren dat particulieren uitstekend zelf kunnen uitrekenen welke auto voor hen in het gebruik het voordeligst is. Een gunstige aanschafprijs, lage brandstofkosten en enige waardevastheid zijn belangrijk bij de aanschaf van een occasion, in combinatie met gunstige onderhoud- en pechscores. Dat alles, samen met het feit dat de Volkswagen Polo de afgelopen jaren tot een volwaardige auto is uitgegroeid, beschikbaarheid en een ruime keuze in motoren, maakt dat de Polo met een totaal van 646 punten gekozen is tot Occasion van het Jaar 2019.

Top 3 Occasion van het Jaar 2019
Plaats   Punten    Model
1           646       Volkswagen Polo
2           610       Suzuki Ignis
3           603      Toyota Aygo

De jury van de Occasion van het Jaar 2019
– Tony Vrijsen, Business Developing manager van BCA Nederland
– Paul de Vries, oprichter #DCDW en woordvoerder van Marktplaats
– Michel Corveleijn, internationaal directeur business development van VWE
– Michael Bernsen, remarketing manager van Alphabet Nederland
– Gerhard Prent, Sales & Marketing manager van Macadam Nederland
– Erik Schönberger, country manager van Cars On The Web Nederland

Volkswagen Polo verkozen tot ‘Occasion van het Jaar 2019’ - Automobielmanagement.nl

Volkswagen Polo verkozen tot ‘Occasion van het Jaar 2019’

In het Louwman Museum is de Volkswagen Polo vandaag uitgeroepen tot de populairste occasion op de automarkt. Het model wint daarmee de ‘Occasion van het Jaar 2019’ award en volgt de Mazda CX-5 op. De prijs werd uitgereikt tijdens het drukbezochte Driving Business Remarketing Event, een initiatief van Automobiel Management.

Volkswagen Polo verkozen tot ‘Occasion van het Jaar 2019’

Op basis van cijfers van onder meer VWE en Marktplaats is bij de jurering gekeken naar 12 verschillende criteria. Deze criteria zijn volgens het juryrapport ‘een afspiegeling van waar de consument online naar zoekt en de uiteindelijke aankoop’. “Alles draait om het gemeten online klikgedrag en het daaruit volgende koopgedrag. Hierop zijn de berekeningen en criteria gebaseerd om tot een winnaar te komen.”

Ander type occasion

Belangrijke andere criteria waren onder meer marktaandeel, prijzen, marges en statijden. Alle criteria wogen even zwaar mee en de methodiek was gelijk aan voorgaande jaren. Dit jaar komt de vakjury tot de conclusie dat consumenten in 2018 naar een iets ander type occasion zoeken dan in voorgaande jaren. “Naast de kleinere auto’s uit het A- en B-segment was de consument ook op zoek naar EV’s en grote SUV’s. De laatste waarschijnlijk om de caravan of aanhangwagen te trekken. Erg opvallend!

Uitrekenen

Ook opvallend: uit de geanalyseerde data kwam duidelijk naar voren dat particulieren uitstekend zelf kunnen uitrekenen welke auto voor hen in het gebruik het voordeligst is. Een gunstige aanschafprijs, lage brandstofkosten en enige waardevastheid zijn belangrijk bij de aanschaf van een occasion, in combinatie met gunstige onderhoud- en pechscores. Dat alles, samen met het feit dat de Volkswagen Polo de afgelopen jaren tot een volwaardige auto is uitgegroeid, beschikbaarheid en een ruime keuze in motoren, maakt dat de Polo met een totaal van 646 punten gekozen is tot Occasion van het Jaar 2019.

Top 3 Occasion van het Jaar 2019
Plaats   Punten    Model
1           646       Volkswagen Polo
2           610       Suzuki Ignis
3           603      Toyota Aygo

De jury van de Occasion van het Jaar 2019
– Tony Vrijsen, Business Developing manager van BCA Nederland
– Paul de Vries, oprichter #DCDW en woordvoerder van Marktplaats
– Michel Corveleijn, internationaal directeur business development van VWE
– Michael Bernsen, remarketing manager van Alphabet Nederland
– Gerhard Prent, Sales & Marketing manager van Macadam Nederland
– Erik Schönberger, country manager van Cars On The Web Nederland