Eerste Nederlandse verkoopronde AUTOproff is een succes

AUTOproff heeft donderdag 23 mei zijn eerste verkoopronde van Nederlandse dealerinruilauto’s succesvol afgerond. Het van oorsprong Deense handelsplatform is hier inmiddels een half jaar actief en biedt volgens directeur Egge Selles een unieke aanvulling op elke remarketingstrategie.

Naast de dagelijkse verkooprondes van auto’s uit Duitsland en Denemarken biedt het bedrijf nu ook Nederlandse auto’s aan.

Op www.autoproff.nl kunnen autobedrijven, leasemaatschappijen en fleetowners onderling occasions inkopen en verkopen. In de eerste verkoopronde werden 45 dealerinruilauto’s aangeboden. Dit stemt Egge Selles tevreden. “Het succes van onze eerste verkoopronde toont aan dat er behoefte is aan een transparante, efficiënte en veilige B2B markt. De veilingen zijn nu elke donderdag om 9.30 uur en we breiden dit snel uit naar dagelijkse verkooprondes.”

Geen marge en geen opgeld

Anders dan bij de tussenhandel is AUTOproff zelf geen handelsonderneming of veilinghuis. Het bedrijf faciliteert enkel een open markt. En dat scheelt volgens salesmanager John Engels flink in de remarketingkosten. “We pakken geen marge en vragen geen opgeld. In plaats daarvan betaal je een maandbedrag voor toegang tot onze site en, afhankelijk van het gekozen abonnement, soms een bedrag per verkochte auto.”

Je hele remarketing online

De dienstverlening van AUTOproff is in meerdere opzichten uniek in Nederland volgens Selles. “Je regelt je hele remarketing online. Je hebt rechtstreeks contact met de koper of verkoper, betalen gaat veilig via onze betaalservice PAYproff en we regelen desgewenst het transport naar de koper. Dit kan zelfs internationaal.” Dat internationale karakter is een ander groot voordeel van AUTOproff denkt John Engels. “Je bereikt in één klap een internationale markt van professionals. Dit maakt het voor onze gebruikers ook interessant om auto’s in te ruilen die ze anders wellicht hadden geweigerd. Zo zijn ze hun klanten beter van dienst en dat is weer goed voor hun eigen business.”

Binnen 5 minuten online

Gemak en snelheid staan tot slot centraal in het faciliteren van autohandel op AUTOproff. “Het is een 24/7 business. Met onze app zet je binnen 5 minuten je eerste occasions online.” En zijn er vragen dan zit het team van AUTOproff, dat naast Egge Selles en John Engels bestaat uit Stephan Tempert en Margreet van der Linden, klaar om te helpen. “We vinden dat persoonlijke contact heel belangrijk. Geen onpersoonlijke helpdesk maar korte lijnen met gemotiveerde professionals die je verder helpen. We willen de B2B occasionhandel op een innovatieve en betaalbare manier verbeteren.”

Eerste Nederlandse verkoopronde AUTOproff is een succes - Automobielmanagement.nl

Eerste Nederlandse verkoopronde AUTOproff is een succes

AUTOproff heeft donderdag 23 mei zijn eerste verkoopronde van Nederlandse dealerinruilauto’s succesvol afgerond. Het van oorsprong Deense handelsplatform is hier inmiddels een half jaar actief en biedt volgens directeur Egge Selles een unieke aanvulling op elke remarketingstrategie.

Naast de dagelijkse verkooprondes van auto’s uit Duitsland en Denemarken biedt het bedrijf nu ook Nederlandse auto’s aan.

Op www.autoproff.nl kunnen autobedrijven, leasemaatschappijen en fleetowners onderling occasions inkopen en verkopen. In de eerste verkoopronde werden 45 dealerinruilauto’s aangeboden. Dit stemt Egge Selles tevreden. “Het succes van onze eerste verkoopronde toont aan dat er behoefte is aan een transparante, efficiënte en veilige B2B markt. De veilingen zijn nu elke donderdag om 9.30 uur en we breiden dit snel uit naar dagelijkse verkooprondes.”

Geen marge en geen opgeld

Anders dan bij de tussenhandel is AUTOproff zelf geen handelsonderneming of veilinghuis. Het bedrijf faciliteert enkel een open markt. En dat scheelt volgens salesmanager John Engels flink in de remarketingkosten. “We pakken geen marge en vragen geen opgeld. In plaats daarvan betaal je een maandbedrag voor toegang tot onze site en, afhankelijk van het gekozen abonnement, soms een bedrag per verkochte auto.”

Je hele remarketing online

De dienstverlening van AUTOproff is in meerdere opzichten uniek in Nederland volgens Selles. “Je regelt je hele remarketing online. Je hebt rechtstreeks contact met de koper of verkoper, betalen gaat veilig via onze betaalservice PAYproff en we regelen desgewenst het transport naar de koper. Dit kan zelfs internationaal.” Dat internationale karakter is een ander groot voordeel van AUTOproff denkt John Engels. “Je bereikt in één klap een internationale markt van professionals. Dit maakt het voor onze gebruikers ook interessant om auto’s in te ruilen die ze anders wellicht hadden geweigerd. Zo zijn ze hun klanten beter van dienst en dat is weer goed voor hun eigen business.”

Binnen 5 minuten online

Gemak en snelheid staan tot slot centraal in het faciliteren van autohandel op AUTOproff. “Het is een 24/7 business. Met onze app zet je binnen 5 minuten je eerste occasions online.” En zijn er vragen dan zit het team van AUTOproff, dat naast Egge Selles en John Engels bestaat uit Stephan Tempert en Margreet van der Linden, klaar om te helpen. “We vinden dat persoonlijke contact heel belangrijk. Geen onpersoonlijke helpdesk maar korte lijnen met gemotiveerde professionals die je verder helpen. We willen de B2B occasionhandel op een innovatieve en betaalbare manier verbeteren.”