De twee dienstverleners werken samen om autobedrijven op het juiste moment en de juiste plaats te voorzien van belangrijke informatie. Inzicht in een volledige voertuighistorie is van groot belang bij het inkopen, inruilen en taxeren van een gebruikte auto. Met meer dan 2.200 autobedrijven als klant, is Autodata het grootste dealerapplicatie platform in zijn soort met meer dan 525.000 verkochte voertuigen per jaar.

‘’Wij zijn heel blij ons partnership met Carfax aan te kunnen kondigen,’’ aldus Robert Brouwer, adjunct directeur bij Autodata. ‘’Met dit partnership verstrekken wij waardevolle informatie richting duizenden autobedrijven die hun klanten willen bedienen met enkel de beste auto’s. Het verstrekken van voertuighistorierapporten versterkt de vertrouwensband tussen koper en verkoper, wij geloven dat dit vertrouwen het verschil maakt om meer en sneller auto’s te kunnen verhandelen.’’

‘’Het Autodata platform is een onmisbare resource in de dagelijkse gang van zaken voor het autobedrijf,’’ aldus Frank Brüggink, oprichter en directeur van Carfax Europe. ‘’Nu onze diensten toegankelijk zijn gemaakt in dit platform, krijgen Autodata-klanten de kans om zich nog beter te informeren over de voertuigen die zij inkopen en inruilen. Zowel over de onderhoudshistorie van origineel Nederlandse auto’s maar ook vooral over de historie van gebruikte importauto’s. In de afgelopen 30 jaar hebben de voertuighistorierapporten zich bewezen als must-have voor miljoenen gebruikers die met meer zekerheid willen kopen en verkopen.’’

De informatie is per ommegaande toegankelijk en zal in de komende weken verder uitgebreid worden waarbij gebruiksgemak centraal staat.