RDW verscherpt toezicht op import occasions

De RDW gaat strenger toezien op de import van gebruikte auto’s met een krasje of deukje. Schadevoertuigen worden voortaan altijd gecontroleerd om te zien of het bedrijf dat de import doet de gemelde schade niet overdrijft of zelfs verzint om minder belasting te hoeven betalen.

RDW hervat keuren importvoertuigen

Dat meldt staatssecretaris Menno Snel (Financiën). De bewindsman liet eerder al weten dat hij de regels wil aanscherpen, omdat hij signalen had ontvangen van gesjoemel met de zogenoemde parallelimport van gebruikte auto’s. Nu worden voertuigen alleen gecontroleerd als op papier sprake is van een verhoogd frauderisico. In het nieuwe toezichtmodel worden alle auto’s fysiek nagekeken, tenzij bij de waardebepaling gebruik is gemaakt van de wettelijke afschrijvingstabel op basis van leeftijd.

Snel gaat ervan uit dat de nieuwe aanpak ervoor zorgt dat importerende partijen de regels beter naleven. Het invoerproces verloopt dan immers sneller en zonder mogelijke extra controles en bijbehorende kosten.

Lees ook: Veel gesjoemel met BPM-aangifte bij invoer auto’s

RDW verscherpt toezicht op import occasions - Automobielmanagement.nl

RDW verscherpt toezicht op import occasions

De RDW gaat strenger toezien op de import van gebruikte auto’s met een krasje of deukje. Schadevoertuigen worden voortaan altijd gecontroleerd om te zien of het bedrijf dat de import doet de gemelde schade niet overdrijft of zelfs verzint om minder belasting te hoeven betalen.

RDW hervat keuren importvoertuigen

Dat meldt staatssecretaris Menno Snel (Financiën). De bewindsman liet eerder al weten dat hij de regels wil aanscherpen, omdat hij signalen had ontvangen van gesjoemel met de zogenoemde parallelimport van gebruikte auto’s. Nu worden voertuigen alleen gecontroleerd als op papier sprake is van een verhoogd frauderisico. In het nieuwe toezichtmodel worden alle auto’s fysiek nagekeken, tenzij bij de waardebepaling gebruik is gemaakt van de wettelijke afschrijvingstabel op basis van leeftijd.

Snel gaat ervan uit dat de nieuwe aanpak ervoor zorgt dat importerende partijen de regels beter naleven. Het invoerproces verloopt dan immers sneller en zonder mogelijke extra controles en bijbehorende kosten.

Lees ook: Veel gesjoemel met BPM-aangifte bij invoer auto’s