Occasionverkoop stijgt, individuele import keldert

Uit cijfers van Bovag en RDC blijkt dat consumenten in de eerste twee maanden van dit jaar 112.555 gebruikte personenauto’s hebben gekocht*. Dat is 11,5 procent meer dan in dezelfde periode in 2019. De import van occasions daalde in januari en februari met bijna een derde.

Occasionverkoop stijgt, individuele import keldert

In totaal werden in Nederland gedurende de periode tot en met februari 348.582 tweedehands auto’s verhandeld en dat is 6,1 procent meer dan een jaar eerder. Vorig jaar werd nog 30,7 procent van alle occasions bij Bovag-autobedrijven aangeschaft en intussen is dat al 32,2 procent. De handel tussen particulieren onderling betreft 35 procent van de markt en overige autobedrijven bedienen 32,7 procent (was een jaar geleden 34,5 procent). Bij de merkdealers die aangesloten zijn bij de branche-organisatie bedroeg de stijging in occasionverkoop 13,4 procent tot ruim 62.000 transacties en bij de onafhankelijke autobedrijven 9,2 procent tot meer dan 50.000 stuks. Bij de lichte bedrijfswagens noteren de leden een toename in de occasionverkoop van 2,4 procent tot 7.104 exemplaren. Daarmee zijn zij goed voor een marktaandeel van 20,6 procent.

Occasionimport daalt

De import van gebruikte auto’s zat jarenlang in de lift, maar in januari en februari tekende zich een scherpe daling af ten opzichte van dezelfde maanden in 2019. Er werden 24.996 personenauto’s geïmporteerd, tegen 36.536 in de eerste twee maanden vorig jaar, oftewel een afname van 31,6 procent. Een duidelijke verklaring is hiervoor (nog) niet te geven; de daling doet zich in elk geval over alle segmenten en bouwjaren. De export van personenauto’s steeg in januari en februari met 14,1 procent tot bijna 56.000. Bij de bestelwagens daalde de import met 18,5 procent en nam de export 17,1 procent toe.

*het gaat bij deze cijfers om aanschaf bij Bovag-leden

Occasionverkoop stijgt, individuele import keldert - Automobielmanagement.nl

Occasionverkoop stijgt, individuele import keldert

Uit cijfers van Bovag en RDC blijkt dat consumenten in de eerste twee maanden van dit jaar 112.555 gebruikte personenauto’s hebben gekocht*. Dat is 11,5 procent meer dan in dezelfde periode in 2019. De import van occasions daalde in januari en februari met bijna een derde.

Occasionverkoop stijgt, individuele import keldert

In totaal werden in Nederland gedurende de periode tot en met februari 348.582 tweedehands auto’s verhandeld en dat is 6,1 procent meer dan een jaar eerder. Vorig jaar werd nog 30,7 procent van alle occasions bij Bovag-autobedrijven aangeschaft en intussen is dat al 32,2 procent. De handel tussen particulieren onderling betreft 35 procent van de markt en overige autobedrijven bedienen 32,7 procent (was een jaar geleden 34,5 procent). Bij de merkdealers die aangesloten zijn bij de branche-organisatie bedroeg de stijging in occasionverkoop 13,4 procent tot ruim 62.000 transacties en bij de onafhankelijke autobedrijven 9,2 procent tot meer dan 50.000 stuks. Bij de lichte bedrijfswagens noteren de leden een toename in de occasionverkoop van 2,4 procent tot 7.104 exemplaren. Daarmee zijn zij goed voor een marktaandeel van 20,6 procent.

Occasionimport daalt

De import van gebruikte auto’s zat jarenlang in de lift, maar in januari en februari tekende zich een scherpe daling af ten opzichte van dezelfde maanden in 2019. Er werden 24.996 personenauto’s geïmporteerd, tegen 36.536 in de eerste twee maanden vorig jaar, oftewel een afname van 31,6 procent. Een duidelijke verklaring is hiervoor (nog) niet te geven; de daling doet zich in elk geval over alle segmenten en bouwjaren. De export van personenauto’s steeg in januari en februari met 14,1 procent tot bijna 56.000. Bij de bestelwagens daalde de import met 18,5 procent en nam de export 17,1 procent toe.

*het gaat bij deze cijfers om aanschaf bij Bovag-leden