Tesla betaalt minder huur voor showrooms

Tesla heeft de eigenaren van de panden in de VS waar haar showrooms of centra in gevestigd zijn, laten weten dat het eenzijdig de huur verlaagt. Door de ook in de VS geldende coronabeperkingen zijn de meeste van die vestigingen voorlopig gesloten. 

“De snelle wereldpandemie die ons land nu raakt heeft ertoe geleid dat Tesla strategische beslissingen moet nemen om het succes op lange termijn en de groei van de onderneming veilig te stellen. Gezien de toenemende beperkingen van onze mogelijkheden om zaken te doen, informeren we u dat we onze maandelijkse huurverplichtingen met onmiddellijke ingang zullen verlagen,’’ laat Tesla de verhuurders van haar panden in een email weten. Het bedrijf biedt aan te praten over ‘andere opties zodat we onze vruchtbare samenwerking voort kunnen zetten.

Ondanks de crisis, waardoor bijvoorbeeld ook Gigafactory 1 in Fremont, Californië, stil ligt, gaat de koers van Tesla op Wall Street de laatste dagen weer pijlsnel omhoog. De laatste twee dagen is een aandeel Tesla zelfs 30 product in waarde gestegen. Analisten gaan er van uit dat Tesla, zeker in vergelijking met veel andere autofabrikanten, redelijk goed uit de crisis zal kunnen komen. Bovendien is duidelijk geworden dat Amerikaanse staten met enorme bedragen zwaaien om de door Tesla geplande nieuwe gigafabriek voor de Cybertruck binnen te halen. Zo heeft Missouri voor één miljard aan ‘incentives’ klaar liggen als de fabriek binnen haar grenzen komt. Daarmee zou in ieder geval een flink deel van de kosten voor die fabriek al gedekt zijn.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Tesla betaalt minder huur voor showrooms - Automobielmanagement.nl

Tesla betaalt minder huur voor showrooms

Tesla heeft de eigenaren van de panden in de VS waar haar showrooms of centra in gevestigd zijn, laten weten dat het eenzijdig de huur verlaagt. Door de ook in de VS geldende coronabeperkingen zijn de meeste van die vestigingen voorlopig gesloten. 

“De snelle wereldpandemie die ons land nu raakt heeft ertoe geleid dat Tesla strategische beslissingen moet nemen om het succes op lange termijn en de groei van de onderneming veilig te stellen. Gezien de toenemende beperkingen van onze mogelijkheden om zaken te doen, informeren we u dat we onze maandelijkse huurverplichtingen met onmiddellijke ingang zullen verlagen,’’ laat Tesla de verhuurders van haar panden in een email weten. Het bedrijf biedt aan te praten over ‘andere opties zodat we onze vruchtbare samenwerking voort kunnen zetten.

Ondanks de crisis, waardoor bijvoorbeeld ook Gigafactory 1 in Fremont, Californië, stil ligt, gaat de koers van Tesla op Wall Street de laatste dagen weer pijlsnel omhoog. De laatste twee dagen is een aandeel Tesla zelfs 30 product in waarde gestegen. Analisten gaan er van uit dat Tesla, zeker in vergelijking met veel andere autofabrikanten, redelijk goed uit de crisis zal kunnen komen. Bovendien is duidelijk geworden dat Amerikaanse staten met enorme bedragen zwaaien om de door Tesla geplande nieuwe gigafabriek voor de Cybertruck binnen te halen. Zo heeft Missouri voor één miljard aan ‘incentives’ klaar liggen als de fabriek binnen haar grenzen komt. Daarmee zou in ieder geval een flink deel van de kosten voor die fabriek al gedekt zijn.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding