Occasionverkoop op all-time record

De vakhandel heeft in juni 120.550 gebruikte personenauto’s verkocht, het hoogste aantal ooit in een maand. Dat waren er ook 14,5 procent meer dan in juni 2019, melden Bovag en RDC. In het eerste halfjaar werden er 627.536 occasions afgeleverd, dat is nog maar 2,9 procent onder het niveau van 2019. Worden de verkopen tussen particulieren onderling meegerekend dan wisselden in deze zes maanden al meer dan een miljoen auto’s van eigenaar.

Toen de coronamaatregelen van kracht werden, noteerde de vakhandel in maart een daling van 14 procent ten opzichte van maart 2019. In april nam de occasionverkoop met ruim 26 procent af. In mei tekende zich echter een krachtig herstel af. Met ruim 111.000 transacties was dat weliswaar een afname van 5 procent in vergelijking met mei vorig jaar, desondanks werd het op één na hoogste verkoopcijfer ooit in een meimaand gerealiseerd.

Twee miljoen

Als de ontwikkeling zich in de rest van het jaar doorzet, zal voor het eerst de grens van twee miljoen verhandelde occasions worden doorbroken, durven Bovag en RDC te voorspellen. De verkoop van nieuwe personenauto’s daalde in de eerste zes maanden van 2020 met 30 procent ten opzichte van een jaar eerder. Maar uit onderzoek van Markteffect in opdracht van BOVAG bleek vorige maand dat naar schatting 175.000 OV-reizigers actief op zoek zijn naar een (tweedehands) auto als alternatief.

Occasionverkoop op all-time record - Automobielmanagement.nl

Occasionverkoop op all-time record

De vakhandel heeft in juni 120.550 gebruikte personenauto’s verkocht, het hoogste aantal ooit in een maand. Dat waren er ook 14,5 procent meer dan in juni 2019, melden Bovag en RDC. In het eerste halfjaar werden er 627.536 occasions afgeleverd, dat is nog maar 2,9 procent onder het niveau van 2019. Worden de verkopen tussen particulieren onderling meegerekend dan wisselden in deze zes maanden al meer dan een miljoen auto’s van eigenaar.

Toen de coronamaatregelen van kracht werden, noteerde de vakhandel in maart een daling van 14 procent ten opzichte van maart 2019. In april nam de occasionverkoop met ruim 26 procent af. In mei tekende zich echter een krachtig herstel af. Met ruim 111.000 transacties was dat weliswaar een afname van 5 procent in vergelijking met mei vorig jaar, desondanks werd het op één na hoogste verkoopcijfer ooit in een meimaand gerealiseerd.

Twee miljoen

Als de ontwikkeling zich in de rest van het jaar doorzet, zal voor het eerst de grens van twee miljoen verhandelde occasions worden doorbroken, durven Bovag en RDC te voorspellen. De verkoop van nieuwe personenauto’s daalde in de eerste zes maanden van 2020 met 30 procent ten opzichte van een jaar eerder. Maar uit onderzoek van Markteffect in opdracht van BOVAG bleek vorige maand dat naar schatting 175.000 OV-reizigers actief op zoek zijn naar een (tweedehands) auto als alternatief.