VWE: 2020 recordjaar voor occasionhandel

VWE constateert dat de occasionmarkt zich de afgelopen maanden heeft herpakt na de flinke terugval aan het begin van de coronacrisis. Over heel 2020 verwacht de leverancier van voertuiginformatie dat er een record aantal gebruikte personenauto’s wordt verkocht. ‘Dit geeft vertrouwen voor volgend jaar.’

Er is volgens VWE een verschuiving te zien van nieuwe auto’s naar jong gebruikte occasions. Over geheel 2020 verwacht men dat autobedrijven 1,36 miljoen occasions zullen verkopen. En dat is een recordaantal. ‘Volgend jaar kan dat aantal nog hoger komen te liggen. Veel mensen zullen dan nog steeds de voorkeur houden voor een eigen auto als vervoermiddel. De verwachting is dat de aanschafwaarde van nieuwe auto’s fors stijgt en dat daardoor het overgrote deel van de consumenten kiest voor een occasion.’

Meer import

Door de sterke vraag naar occasions is er schaarste ontstaan, vooral aan jonge auto’s met een lage tellerstand. Om hierin te voorzien worden er veel occasions uit het buitenland geïmporteerd. Komende tijd zal de import, net als in de afgelopen maanden, naar verwachting weer fors toenemen. Over geheel 2020 komt de import van occasions uit op 220.000 auto’s, een daling van 1,8 procent. VWE verwacht dat er in 2021 ongeveer 235.000 gebruikte personenauto’s geïmporteerd zullen worden. Dat is een groei van 6,9 procent ten opzichte van het verwachte exporttotaal over 2020, en een niveau dat ook boven de aantallen van 2018 en 2019 uitkomt. De vraag naar gebruikte elektrische auto’s uit lagere prijsklassen zal daarbij ook toenemen concludeert VWE tot slot.

VWE: 2020 recordjaar voor occasionhandel - Automobielmanagement.nl

VWE: 2020 recordjaar voor occasionhandel

VWE constateert dat de occasionmarkt zich de afgelopen maanden heeft herpakt na de flinke terugval aan het begin van de coronacrisis. Over heel 2020 verwacht de leverancier van voertuiginformatie dat er een record aantal gebruikte personenauto’s wordt verkocht. ‘Dit geeft vertrouwen voor volgend jaar.’

Er is volgens VWE een verschuiving te zien van nieuwe auto’s naar jong gebruikte occasions. Over geheel 2020 verwacht men dat autobedrijven 1,36 miljoen occasions zullen verkopen. En dat is een recordaantal. ‘Volgend jaar kan dat aantal nog hoger komen te liggen. Veel mensen zullen dan nog steeds de voorkeur houden voor een eigen auto als vervoermiddel. De verwachting is dat de aanschafwaarde van nieuwe auto’s fors stijgt en dat daardoor het overgrote deel van de consumenten kiest voor een occasion.’

Meer import

Door de sterke vraag naar occasions is er schaarste ontstaan, vooral aan jonge auto’s met een lage tellerstand. Om hierin te voorzien worden er veel occasions uit het buitenland geïmporteerd. Komende tijd zal de import, net als in de afgelopen maanden, naar verwachting weer fors toenemen. Over geheel 2020 komt de import van occasions uit op 220.000 auto’s, een daling van 1,8 procent. VWE verwacht dat er in 2021 ongeveer 235.000 gebruikte personenauto’s geïmporteerd zullen worden. Dat is een groei van 6,9 procent ten opzichte van het verwachte exporttotaal over 2020, en een niveau dat ook boven de aantallen van 2018 en 2019 uitkomt. De vraag naar gebruikte elektrische auto’s uit lagere prijsklassen zal daarbij ook toenemen concludeert VWE tot slot.