Sinds februari nam het prijsverschil met 2019 elke maand toe, maar dit gat is in september iets gedicht meldt AutoScout24. Afgelopen maand lag de gemiddelde verkoopprijs nog 429 euro onder die van september 2019. Rachel Gómez y Maseland, Country Manager van AutoScout24 in Nederland: ”We zien dat de vraag naar gebruikte auto’s blijft toenemen, terwijl het aanbod achterblijft. Dit is ook onze klanten opgevallen. Deze schaarste zorgt er in zekere mate voor dat de prijs de afgelopen maand is gestegen ten opzichte van augustus.”

Sportieve auto’s, met een gemiddelde prijs van 46.398 euro, maakten in september de grootste prijsstijging door met bijna 3 procent. Op de voet gevolgd door de hogere middenklasse en de kleine auto’s met ruim 2 procent. Voor alle segmenten, behalve voor ‘sportief’ en ‘MPV’, daalde het occasionaanbod.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding