Occasionlabel Mercedes-Benz nu ook voor personenwagens

Mercedes-Benz voert het Certified-keurmerk ook in voor gebruikte personenwagens. Auto’s die in aanmerking komen voor het keurmerk zijn niet ouder dan 6 jaar en hebben maximaal 150.000 kilometer gereden. Ruim twee jaar geleden werd het occasionlabel al geïntroduceerd voor bestelauto’s.

De kern van het ‘Certified’-personenwagenprogramma is een inspectie, waarbij occasions op 100 punten worden nagekeken. De koper krijgt een garantie van 24 maanden. Verder is de onderhoudshistorie van een Mercedes met het occasionlabel bekend en bij vervanging of reparatie worden uitsluitend originele onderdelen gebruikt. ‘Bovendien bestaat er absolute zekerheid over de gereden kilometers van de gebruikte auto’, laat men in een verklaring weten. Daarnaast hebben kopers van een Certified-auto onder andere recht op pechhulp in Europa en kan de auto binnen twee weken of tweeduizend kilometer worden omgeruild voor een ander exemplaar als de aankoop niet voldoet.

Luxemerk

De uitbreiding van het Certified-label naar personenwagens past in het plaatje van Mercedes-Benz dat zich nadrukkelijk wil profileren als luxemerk. CEO Ola Källenius liet eerder al weten dat ‘we moeten denken en handelen als een luxemerk’ en dat het gaat om het opvoeren van de economische waarde van het productaanbod. Het heeft volgens Källenius geen zin om het merk verder neerwaarts uit te breiden om de volle concurrentie aan te gaan met volume-fabrikanten.

Occasionlabel Mercedes-Benz nu ook voor personenwagens - Automobielmanagement.nl

Occasionlabel Mercedes-Benz nu ook voor personenwagens

Mercedes-Benz voert het Certified-keurmerk ook in voor gebruikte personenwagens. Auto’s die in aanmerking komen voor het keurmerk zijn niet ouder dan 6 jaar en hebben maximaal 150.000 kilometer gereden. Ruim twee jaar geleden werd het occasionlabel al geïntroduceerd voor bestelauto’s.

De kern van het ‘Certified’-personenwagenprogramma is een inspectie, waarbij occasions op 100 punten worden nagekeken. De koper krijgt een garantie van 24 maanden. Verder is de onderhoudshistorie van een Mercedes met het occasionlabel bekend en bij vervanging of reparatie worden uitsluitend originele onderdelen gebruikt. ‘Bovendien bestaat er absolute zekerheid over de gereden kilometers van de gebruikte auto’, laat men in een verklaring weten. Daarnaast hebben kopers van een Certified-auto onder andere recht op pechhulp in Europa en kan de auto binnen twee weken of tweeduizend kilometer worden omgeruild voor een ander exemplaar als de aankoop niet voldoet.

Luxemerk

De uitbreiding van het Certified-label naar personenwagens past in het plaatje van Mercedes-Benz dat zich nadrukkelijk wil profileren als luxemerk. CEO Ola Källenius liet eerder al weten dat ‘we moeten denken en handelen als een luxemerk’ en dat het gaat om het opvoeren van de economische waarde van het productaanbod. Het heeft volgens Källenius geen zin om het merk verder neerwaarts uit te breiden om de volle concurrentie aan te gaan met volume-fabrikanten.