Het zes jaar geleden opgerichte platform heeft zelf geen auto’s in voorraad maar fungeert alleen als tussenschakel voor de aankoop of leasing van een auto door particulieren. Reezocar zorgt na aankoop voor de verdere afwikkeling, inclusief online aflevering op afstand, en kan via haar moederbedrijf nu ook de financiering en verzekering beter verzorgen. Het bedrijf zegt momenteel zo’n twee miljoen bezoekers per maand naar de site te trekken. Daar zijn rond de zeven miljoen auto’s beschikbaar uit een reeks Europese landen.

Online

De Franse site is de zoveelste die zich richt op uitbreiding op de Europese online-automarkt. Ook het Duitse Auto1, naar eigen zeggen de grootste op dit gebied, wil verder expanderen en bereidt daartoe een beursgang voor begin volgend jaar voor. CarNext, de occasiondochter van het vaderlandse Leaseplan, breidt eveneens naar steeds meer landen uit.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding