Eigenaar ALD koopt occasionsite Reezocar

De Franse bank Société Générale, eigenaar van ALD Automotive, heeft occasionsite Reezocar overgenomen. De bank kocht twee jaar geleden al een participatie in het eveneens Franse Reezocar. De overname biedt Reezocar de mogelijkheid verder uit te breiden, ook buiten Frankrijk.

Het zes jaar geleden opgerichte platform heeft zelf geen auto’s in voorraad maar fungeert alleen als tussenschakel voor de aankoop of leasing van een auto door particulieren. Reezocar zorgt na aankoop voor de verdere afwikkeling, inclusief online aflevering op afstand, en kan via haar moederbedrijf nu ook de financiering en verzekering beter verzorgen. Het bedrijf zegt momenteel zo’n twee miljoen bezoekers per maand naar de site te trekken. Daar zijn rond de zeven miljoen auto’s beschikbaar uit een reeks Europese landen.

Online

De Franse site is de zoveelste die zich richt op uitbreiding op de Europese online-automarkt. Ook het Duitse Auto1, naar eigen zeggen de grootste op dit gebied, wil verder expanderen en bereidt daartoe een beursgang voor begin volgend jaar voor. CarNext, de occasiondochter van het vaderlandse Leaseplan, breidt eveneens naar steeds meer landen uit.

Eigenaar ALD koopt occasionsite Reezocar - Automobielmanagement.nl

Eigenaar ALD koopt occasionsite Reezocar

De Franse bank Société Générale, eigenaar van ALD Automotive, heeft occasionsite Reezocar overgenomen. De bank kocht twee jaar geleden al een participatie in het eveneens Franse Reezocar. De overname biedt Reezocar de mogelijkheid verder uit te breiden, ook buiten Frankrijk.

Het zes jaar geleden opgerichte platform heeft zelf geen auto’s in voorraad maar fungeert alleen als tussenschakel voor de aankoop of leasing van een auto door particulieren. Reezocar zorgt na aankoop voor de verdere afwikkeling, inclusief online aflevering op afstand, en kan via haar moederbedrijf nu ook de financiering en verzekering beter verzorgen. Het bedrijf zegt momenteel zo’n twee miljoen bezoekers per maand naar de site te trekken. Daar zijn rond de zeven miljoen auto’s beschikbaar uit een reeks Europese landen.

Online

De Franse site is de zoveelste die zich richt op uitbreiding op de Europese online-automarkt. Ook het Duitse Auto1, naar eigen zeggen de grootste op dit gebied, wil verder expanderen en bereidt daartoe een beursgang voor begin volgend jaar voor. CarNext, de occasiondochter van het vaderlandse Leaseplan, breidt eveneens naar steeds meer landen uit.