In 2020 meer dan 2 miljoen occasions verkocht

Afgelopen jaar zijn er meer dan 2 miljoen occasions verkocht, zo blijkt uit de cijfers van Bovag en dataleverancier RDC. Bijna 1,3 miljoen gebruikte auto’s werden door de vakhandel geleverd. Het is voor het eerst dat er zoveel tweedehands auto’s van eigenaar wisselden

Rotterdam en Schiedam willen tweedehands auto’s in opkopersregister

Met 2.025.309 verhandelde occasions lag het verkoopniveau bijna 55.000 stuks (2,8 procent) hoger dan in 2019. Bijna 1,3 miljoen occasions werden door de vakhandel verkocht. Consumenten kochten vorig jaar bij Bovag-autobedrijven 3,5 procent meer occasions dan een jaar eerder. Met bijna 1,05 miljoen exemplaren en 81,5 procent marktaandeel waren benzineauto’s bij de vakhandel nog altijd het populairst. Het aandeel van diesels daalde van 14 naar 12 procent, terwijl zowel het marktaandeel als het totaal aantal verkochte tweedehands elektrische auto’s ten opzichte van 2019 verdubbelde, naar respectievelijk 1,1 procent en ruim 14.000 stuks.

Individueel vervoer

Autobedrijven kregen in maart, april en mei van het afgelopen jaar dalingen tot wel 26 procent voor de kiezen. Door de grote behoefte aan vormen van individueel vervoer vertoonde de occasionverkoop in de zomermaanden een krachtig herstel, laat de Bovag in een verklaring weten. De tweede coronagolf zorgde in november en december weer voor kleine dalingen, maar over het hele kalenderjaar eindigde de verkoopteller licht in de plus. Behalve in Utrecht, werden in alle provincies meer occasions aangeschaft, met Overijssel als koploper met een plus van 6 procent ten opzichte van 2019. In Gelderland bedroeg de stijging 4,6 procent en in Groningen 4 procent, terwijl Utrechters in 2020 juist 0,8 procent minder tweedehands auto’s kochten.

In 2020 meer dan 2 miljoen occasions verkocht - Automobielmanagement.nl

In 2020 meer dan 2 miljoen occasions verkocht

Afgelopen jaar zijn er meer dan 2 miljoen occasions verkocht, zo blijkt uit de cijfers van Bovag en dataleverancier RDC. Bijna 1,3 miljoen gebruikte auto’s werden door de vakhandel geleverd. Het is voor het eerst dat er zoveel tweedehands auto’s van eigenaar wisselden

Rotterdam en Schiedam willen tweedehands auto’s in opkopersregister

Met 2.025.309 verhandelde occasions lag het verkoopniveau bijna 55.000 stuks (2,8 procent) hoger dan in 2019. Bijna 1,3 miljoen occasions werden door de vakhandel verkocht. Consumenten kochten vorig jaar bij Bovag-autobedrijven 3,5 procent meer occasions dan een jaar eerder. Met bijna 1,05 miljoen exemplaren en 81,5 procent marktaandeel waren benzineauto’s bij de vakhandel nog altijd het populairst. Het aandeel van diesels daalde van 14 naar 12 procent, terwijl zowel het marktaandeel als het totaal aantal verkochte tweedehands elektrische auto’s ten opzichte van 2019 verdubbelde, naar respectievelijk 1,1 procent en ruim 14.000 stuks.

Individueel vervoer

Autobedrijven kregen in maart, april en mei van het afgelopen jaar dalingen tot wel 26 procent voor de kiezen. Door de grote behoefte aan vormen van individueel vervoer vertoonde de occasionverkoop in de zomermaanden een krachtig herstel, laat de Bovag in een verklaring weten. De tweede coronagolf zorgde in november en december weer voor kleine dalingen, maar over het hele kalenderjaar eindigde de verkoopteller licht in de plus. Behalve in Utrecht, werden in alle provincies meer occasions aangeschaft, met Overijssel als koploper met een plus van 6 procent ten opzichte van 2019. In Gelderland bedroeg de stijging 4,6 procent en in Groningen 4 procent, terwijl Utrechters in 2020 juist 0,8 procent minder tweedehands auto’s kochten.