Volkswagen Golf en Tesla Model S populairste occasion in Europa

De Volkswagen Golf bleef in 2020 de meest gezochte occasion in Europa. Dit blijkt uit het jaarlijkse Europa Rapport van AutoScout24. De BMW 3-Serie blijft met een tweede plek op de lijst ook populair, nauw gevolgd door de Mercedes C-Klasse. In een overzicht van de vijf meest gezochte elektrische voertuigen (EV), staat de Tesla Model S bovenaan de lijst.

Volkswagen Golf meest gezochte occasion

In het onderzoeksrapport van AutoScout24 worden vraag en aanbod van meer dan twee miljoen auto’s in zeven Europese landen met elkaar vergeleken op basis van merk, model, prijs en kleur. In 2019 werd de BMW 3-Serie na elf (!) jaar koploper te zijn geweest door de Volkswagen Golf van de eerste plaats verstoten. Het automodel wist in 2020 die plek te behouden. Alleen in Frankrijk staat een ander automodel op plek nummer één, namelijk de Ford Mustang.

Nederland

Daarnaast staat de Mercedes-Benz C-Klasse nog steeds op plek drie als het gaat om meest gezochte occasionmodellen in Europa, waarna een nieuwe toevoeging aan de top vijf volgt: de BMW X-Serie. In 2019 stond de Audi A4 nog op de vierde plek, maar dit automodel is het afgelopen jaar geheel uit de Europese top vijf verdwenen. Op plek vijf staat onveranderd de Mercedes E-Klasse. In Nederland is de Volkswagen Golf (4 procent) nog steeds het meest geliefde automodel, gevolgd door de BMW 3-Serie (3 procent) en de Volkswagen Polo (2 procent).

Duitser favoriet

Al meerdere jaren zijn de Duitse automerken favoriet bij Europese occasionkopers. Zo stond Mercedes-Benz in 2020 met 14 procent van de paginaweergaven nog steeds bovenaan de ranglijst, nauw gevolgd door BMW (12 procent), Volkswagen (11 procent), en Audi (11 procent). De nummer vijf op de lijst is onveranderd gebleven en is net als de afgelopen drie jaar Ford (5 procent). Opvallend is dat in Nederland Volkswagen net als voorgaande jaren op de eerste plek staat.

Model S

Voor het eerst werd ook de Europese vraag op het AutoScout24-platform naar elektrische voertuigen (EV) onderzocht, waarbij de Tesla Model S als meest populaire EV naar voren komt. In alle onderzochte landen, op Frankrijk na waar autokopers de voorkeur geven aan de Renault ZOE van eigen bodem, staat de Tesla Model S bovenaan de lijst. De Model S wordt gevolgd door de Renault ZOE, BMW i3, Tesla Model 3 en Audi e-tron.

Prijsstijgingen

Europa-breed steeg de gemiddelde occasionprijs van een Volkswagen Golf met 4,0 procent en de BMW 3-Serie werd zelfs 5,2 procent duurder in vergelijking met 2019. Opvallend is dat er in 2019 bij Mercedes-Benz de grootste prijsstijgingen werden geconstateerd, de C-Klasse steeg met 3,8 procent en de E-Klasse zelfs met 4,8 procent, maar in 2020 daalden beide modellen in prijs. De Mercedes-Benz C-Klasse daalde tussen 2019 en 2020 met 1,4 procent en de E-Klasse zelfs met 2,6 procent.

Volkswagen Golf en Tesla Model S populairste occasion in Europa - Automobielmanagement.nl

Volkswagen Golf en Tesla Model S populairste occasion in Europa

De Volkswagen Golf bleef in 2020 de meest gezochte occasion in Europa. Dit blijkt uit het jaarlijkse Europa Rapport van AutoScout24. De BMW 3-Serie blijft met een tweede plek op de lijst ook populair, nauw gevolgd door de Mercedes C-Klasse. In een overzicht van de vijf meest gezochte elektrische voertuigen (EV), staat de Tesla Model S bovenaan de lijst.

Volkswagen Golf meest gezochte occasion

In het onderzoeksrapport van AutoScout24 worden vraag en aanbod van meer dan twee miljoen auto’s in zeven Europese landen met elkaar vergeleken op basis van merk, model, prijs en kleur. In 2019 werd de BMW 3-Serie na elf (!) jaar koploper te zijn geweest door de Volkswagen Golf van de eerste plaats verstoten. Het automodel wist in 2020 die plek te behouden. Alleen in Frankrijk staat een ander automodel op plek nummer één, namelijk de Ford Mustang.

Nederland

Daarnaast staat de Mercedes-Benz C-Klasse nog steeds op plek drie als het gaat om meest gezochte occasionmodellen in Europa, waarna een nieuwe toevoeging aan de top vijf volgt: de BMW X-Serie. In 2019 stond de Audi A4 nog op de vierde plek, maar dit automodel is het afgelopen jaar geheel uit de Europese top vijf verdwenen. Op plek vijf staat onveranderd de Mercedes E-Klasse. In Nederland is de Volkswagen Golf (4 procent) nog steeds het meest geliefde automodel, gevolgd door de BMW 3-Serie (3 procent) en de Volkswagen Polo (2 procent).

Duitser favoriet

Al meerdere jaren zijn de Duitse automerken favoriet bij Europese occasionkopers. Zo stond Mercedes-Benz in 2020 met 14 procent van de paginaweergaven nog steeds bovenaan de ranglijst, nauw gevolgd door BMW (12 procent), Volkswagen (11 procent), en Audi (11 procent). De nummer vijf op de lijst is onveranderd gebleven en is net als de afgelopen drie jaar Ford (5 procent). Opvallend is dat in Nederland Volkswagen net als voorgaande jaren op de eerste plek staat.

Model S

Voor het eerst werd ook de Europese vraag op het AutoScout24-platform naar elektrische voertuigen (EV) onderzocht, waarbij de Tesla Model S als meest populaire EV naar voren komt. In alle onderzochte landen, op Frankrijk na waar autokopers de voorkeur geven aan de Renault ZOE van eigen bodem, staat de Tesla Model S bovenaan de lijst. De Model S wordt gevolgd door de Renault ZOE, BMW i3, Tesla Model 3 en Audi e-tron.

Prijsstijgingen

Europa-breed steeg de gemiddelde occasionprijs van een Volkswagen Golf met 4,0 procent en de BMW 3-Serie werd zelfs 5,2 procent duurder in vergelijking met 2019. Opvallend is dat er in 2019 bij Mercedes-Benz de grootste prijsstijgingen werden geconstateerd, de C-Klasse steeg met 3,8 procent en de E-Klasse zelfs met 4,8 procent, maar in 2020 daalden beide modellen in prijs. De Mercedes-Benz C-Klasse daalde tussen 2019 en 2020 met 1,4 procent en de E-Klasse zelfs met 2,6 procent.