“Als je nu, in deze tijd waarin de showrooms zijn gesloten, niet 50 procent verkoopt van wat je normaal verkoopt dan moet je je echt afvragen of de werkprocessen wel op orde zijn. Ik denk dat de autobranche nog wel een paar stappen te maken heeft.”

Om te garanderen dat je de auto’s in de showroom hebt staan die consumenten willen kopen is het verstandig je te specialiseren, denkt Meijering. “Zorg er binnen die specialisatie dan voor dat je voldoende aanbod hebt.” Daarnaast is een korte levertijd cruciaal benadrukt de AVN-directeur. “Klanten willen snel kunnen rijden.”

Financieren voorraad

Voor een mooie voorraad occasions is vaak een financiering nodig, maar banken geven nu niet thuis. AVN Group biedt daarom de mogelijkheid voor een uitgestelde betaling van 90 dagen legt Meijering tot slot uit. “80 procent van de aanschafwaarde van de auto is een uitgestelde betaling, je hoeft dus maar 20 procent direct te betalen.”

Live te volgen

De uitzendingen van AM TV staan tweemaal per maand op het programma en vinden plaats vanuit de studio van AM in Rotterdam. Meekijken kan live vanaf 16.00 uur op het AM YouTube-kanaal. Je kan de uitzending daar ook terugkijken.

Wilt u uw commercial, boodschap of advertentie in een uitzending van AM TV voorbij laten komen? Neem dan contact op met Patrick van Tilburg voor alle mogelijkheden. Dat kan via: patrick.van.tilburg@promedia.nl of tel. +31 (0) 6 26 11 02 45.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding