Auto1 maakt bijna 600 euro winst per auto

Het Duitse Auto1 Groep heeft in de eerste negen maanden van afgelopen jaar 597 euro brutowinst per verkochte auto gerealiseerd. De gemiddelde verkoopprijs kwam uit op 6.029 euro. Over heel 2019 kwam de winst per voertuig nog uit op 556 euro bij een gemiddelde verkoopprijs van 5.646 euro per auto.

Auto1 heeft vorig jaar 475.000 gebruikte auto’s verhandeld. Dat is 135.000 minder dan de 615.000 die in 2019 via de platforms werden verkocht. Bij een omzet van 2,8 miljard euro werd een verlies geleden van tussen de 14,8 en 15,8 miljoen euro. Gezien de nog altijd hoge investeringen verwacht Auto1 de komende drie jaar ook nog geen zwarte cijfers te kunnen schrijven. Verder telde de groep begin vorig jaar rond de 4.410 werknemers, een aantal dat snel groeit want twee jaar eerder waren het er nog 2.700.

Beurs

Het moederbedrijf van wijkopenautos.nl en autohero.nl gaat donderdag 4 februari naar de beurs in Frankfurt. De cijfers staan in het prospectus voor de beursgang van Auto1. De introductieprijs van de aandelen is voorlopig bepaald op tussen de 32 en 38 euro. De beursgang kan daarmee rond de 1,5 tot 1,8 miljard euro opleveren waarvan één miljard is bestemd voor de verdere uitbreiding van het op de consument gerichte autohero terwijl de rest wordt gebruikt voor de aflossing van schulden of naar de bankrekeningen van de oprichters en andere huidige aandeelhouders gaat.

Lees ook:
Auto1 wil naar de beurs
Auto1 Group verhandelt 120.000 auto’s

Reacties

helaas een x als mistery gest geweest: het riekt daar naar ouderwetse, beproefde methodes als “onder druk zetten” , iig dezelfde auto voor 3500 méér verkocht! Ms handig voor inkoop, maar slechte smaak van gehad!

Geplaatst door: JP op
Auto1 maakt bijna 600 euro winst per auto - Automobielmanagement.nl

Auto1 maakt bijna 600 euro winst per auto

Het Duitse Auto1 Groep heeft in de eerste negen maanden van afgelopen jaar 597 euro brutowinst per verkochte auto gerealiseerd. De gemiddelde verkoopprijs kwam uit op 6.029 euro. Over heel 2019 kwam de winst per voertuig nog uit op 556 euro bij een gemiddelde verkoopprijs van 5.646 euro per auto.

Auto1 heeft vorig jaar 475.000 gebruikte auto’s verhandeld. Dat is 135.000 minder dan de 615.000 die in 2019 via de platforms werden verkocht. Bij een omzet van 2,8 miljard euro werd een verlies geleden van tussen de 14,8 en 15,8 miljoen euro. Gezien de nog altijd hoge investeringen verwacht Auto1 de komende drie jaar ook nog geen zwarte cijfers te kunnen schrijven. Verder telde de groep begin vorig jaar rond de 4.410 werknemers, een aantal dat snel groeit want twee jaar eerder waren het er nog 2.700.

Beurs

Het moederbedrijf van wijkopenautos.nl en autohero.nl gaat donderdag 4 februari naar de beurs in Frankfurt. De cijfers staan in het prospectus voor de beursgang van Auto1. De introductieprijs van de aandelen is voorlopig bepaald op tussen de 32 en 38 euro. De beursgang kan daarmee rond de 1,5 tot 1,8 miljard euro opleveren waarvan één miljard is bestemd voor de verdere uitbreiding van het op de consument gerichte autohero terwijl de rest wordt gebruikt voor de aflossing van schulden of naar de bankrekeningen van de oprichters en andere huidige aandeelhouders gaat.

Lees ook:
Auto1 wil naar de beurs
Auto1 Group verhandelt 120.000 auto’s

Reacties

helaas een x als mistery gest geweest: het riekt daar naar ouderwetse, beproefde methodes als “onder druk zetten” , iig dezelfde auto voor 3500 méér verkocht! Ms handig voor inkoop, maar slechte smaak van gehad!

Geplaatst door: JP op