Occasionmarkt op recordhoogte

Autobedrijven in ons land hebben in de eerste vijf maanden van dit jaar 561.100 gebruikte personenauto’s verkocht. Dat is bijna 11 procent meer dan een jaar geleden en het hoogste aantal in die periode ooit. Ook mei zette een record neer met 123.629 afgeleverde occasions, eveneens 11 procent meer dan in dezelfde maand vorig jaar.

Occasionmarkt handhaaft hoge niveau in april: +8%

Dat blijkt uit cijfers van Bovag en RDC. “De behoefte aan individueel vervoer is groot en sinds het begin van de coronacrisis aanzienlijk gegroeid. In januari en februari zat de occasionverkoop nog in een dip, omdat de showrooms noodgedwongen gesloten waren. Sinds de heropening begin maart verkoopt de vakhandel maandelijks circa 120.000 tweedehands personenauto’s,’’ aldus Bovag.

Benzine populairst

Benzineauto’s blijven veruit het populairst, met een aandeel van 80 procent in de totale verkoop en het hoogste absolute aantal dat ooit verkocht is in de eerste vijf maanden van een kalenderjaar (450.314 stuks). Verder kregen 59.305 gebruikte diesels een nieuwe eigenaar (min 6 procent) en 35.756 auto’s met hybride aandrijving (plus 79 procent). Het aantal verkochte occasions met elektrische aandrijving steeg ten opzichte van de eerste vijf maanden van 2020 met 140 procent tot 11.143 stuks. Dat is echter nog altijd niet meer dan 2 procent van de totale occassionmarkt.

Automaat

Mede door de opkomst van elektrische en hybride auto’s is intussen nog maar 65 procent van de verhandelde occasions handgeschakeld. 15 jaar geleden was dat nog ongeveer 90 procent. Elektrische en hybride voertuigen hebben per definitie een automatische versnellingsbak. De automaat wordt echter ook in brandstofauto’s steeds meer de standaard. Traditiegetrouw zijn grijs (34 procent) en zwart (26 procent) de populairste kleuren, daarachter is blauw op z’n retour met nu nog 13,5 procent. 15 jaar geleden was dat nog een kwart, terwijl wit juist steeds meer in trek raakt en inmiddels ook al een aandeel van 13,5 procent heeft in de occasionverkoop, tegen amper 3 procent aan het begin van deze eeuw.

Lees ook:
AutoScout24: occasionmarkt blijft aantrekken

Occasionmarkt op recordhoogte - Automobielmanagement.nl

Occasionmarkt op recordhoogte

Autobedrijven in ons land hebben in de eerste vijf maanden van dit jaar 561.100 gebruikte personenauto’s verkocht. Dat is bijna 11 procent meer dan een jaar geleden en het hoogste aantal in die periode ooit. Ook mei zette een record neer met 123.629 afgeleverde occasions, eveneens 11 procent meer dan in dezelfde maand vorig jaar.

Occasionmarkt handhaaft hoge niveau in april: +8%

Dat blijkt uit cijfers van Bovag en RDC. “De behoefte aan individueel vervoer is groot en sinds het begin van de coronacrisis aanzienlijk gegroeid. In januari en februari zat de occasionverkoop nog in een dip, omdat de showrooms noodgedwongen gesloten waren. Sinds de heropening begin maart verkoopt de vakhandel maandelijks circa 120.000 tweedehands personenauto’s,’’ aldus Bovag.

Benzine populairst

Benzineauto’s blijven veruit het populairst, met een aandeel van 80 procent in de totale verkoop en het hoogste absolute aantal dat ooit verkocht is in de eerste vijf maanden van een kalenderjaar (450.314 stuks). Verder kregen 59.305 gebruikte diesels een nieuwe eigenaar (min 6 procent) en 35.756 auto’s met hybride aandrijving (plus 79 procent). Het aantal verkochte occasions met elektrische aandrijving steeg ten opzichte van de eerste vijf maanden van 2020 met 140 procent tot 11.143 stuks. Dat is echter nog altijd niet meer dan 2 procent van de totale occassionmarkt.

Automaat

Mede door de opkomst van elektrische en hybride auto’s is intussen nog maar 65 procent van de verhandelde occasions handgeschakeld. 15 jaar geleden was dat nog ongeveer 90 procent. Elektrische en hybride voertuigen hebben per definitie een automatische versnellingsbak. De automaat wordt echter ook in brandstofauto’s steeds meer de standaard. Traditiegetrouw zijn grijs (34 procent) en zwart (26 procent) de populairste kleuren, daarachter is blauw op z’n retour met nu nog 13,5 procent. 15 jaar geleden was dat nog een kwart, terwijl wit juist steeds meer in trek raakt en inmiddels ook al een aandeel van 13,5 procent heeft in de occasionverkoop, tegen amper 3 procent aan het begin van deze eeuw.

Lees ook:
AutoScout24: occasionmarkt blijft aantrekken