VDS Automotive Group: full service dienstverlener voor import, export en groothandel

brand story

“Sinds 1 maart is er veel gewijzigd bij het exporteren van gebruikte auto’s. Er is vooral veel onduidelijkheid over de nieuwe spelregels en dat geeft onzekerheid”, aldus commercieel directeur Fred Hoogewoning van VDS Automotive Group uit Benthuizen.

VDS is een dienstverlener op het gebied van import en export, wij ontzorgen onze klanten. Wanneer je internationaal voertuigen aankoopt en verkoopt, krijg je te maken met allerlei administratieve, logistieke en belastingtechnische procedures. Wij zijn de aangewezen partij om die rompslomp aan uit te besteden, we verzorgen het gehele traject. Daarnaast hebben wij als groothandel een ruim aanbod van makkelijk verkoopbare voertuigen. Hierdoor kan de klant zich concentreren op zijn kernactiviteiten.”

Aanscherping

De recente aanscherping van de bewijsvorming bij export heeft nogal wat onrust veroorzaakt in de markt. Inmiddels heeft iedereen de effecten hiervan op zich kunnen laten inwerken, de rust is weergekeerd. VDS heeft als exportdienstverlener haar logistieke dienstverlening uitgebreid, om aan vraag uit de markt te voldoen. “Zo hebben wij inmiddels vier locaties in de grensstreek met Duitsland, waar voertuigen geschouwd kunnen worden. Hierdoor kan de Nederlandse verkoper aantonen dat het voertuig daadwerkelijk Nederland heeft verlaten, waarna het in het buitenland geregistreerd worden. Zo kan het voertuig snel worden voorzien van een Duits kenteken.”

Maximaal ontzorgd

“Voor ondernemers die op het gebied van export graag maximaal ontzorgd willen worden, hebben wij met ons ‘Pakket C’ de perfecte dienstverlening in huis. Hiermee nemen wij desgewenst alles uit handen; van het transport tot opslag, en van export tot en met onze bpm-overname service. Hiermee is het exporterende bedrijf ervan verzekerd dat de rest-bpm binnen enkele dagen op hun rekening staat. Daarnaast wordt er een zeer gedetailleerd exportdossier in de VDS Portal aangemaakt, waarbij iedere ondernemer zelf kan specificeren welke documenten in ieder exportdossier aanwezig moeten zijn. Deze dossiers staan natuurlijk in de cloud, veilig en altijd online bereikbaar”, aldus Fred Hoogewoning.

Importdienstverlening

“Ook van de importdienstverlening wordt graag gebruikgemaakt. Naast dat we autobedrijven kunnen ontzorgen op het gebied van logistiek en opslag, kunnen we ze ook van dienst zijn met professionele fotografie in onze studio, en diensten op het gebied van reconditioning en PDI. Uiteraard wordt hierbij ook het administratieve importtraject en de bpm-aangifte uit handen genomen. Hierbij wordt altijd de meest gunstige toegestane rekenmethode gehanteerd voor de rest-bpm. De klant staat hierbij centraal, en kan op ieder gewenst moment de aangewezen contactpersoon bij VDS raadplegen. Ook bij onze importdienstverlening is het hele traject te volgen in de online portal. Hierbij worden ook notificaties vastgelegd van alle belangrijke gebeurtenissen, de ondernemer is dus altijd op te hoogte. Met ruim 20 jaar ervaring en 50 VDS’ers beschikbaar, zijn we een full service dienstverlener op het gebied van import, export en groothandel. Zo staan we ook bekend.”

Dit artikel verscheen in het thema Remarketing/Occasions van AM juni 2021.

Wil je ook adverteren bij AM ? Neem dan contact op met Ruud Mosetti of Patrick van Tilburg

VDS Automotive Group: full service dienstverlener voor import, export en groothandel - Automobielmanagement.nl

VDS Automotive Group: full service dienstverlener voor import, export en groothandel

brand story

“Sinds 1 maart is er veel gewijzigd bij het exporteren van gebruikte auto’s. Er is vooral veel onduidelijkheid over de nieuwe spelregels en dat geeft onzekerheid”, aldus commercieel directeur Fred Hoogewoning van VDS Automotive Group uit Benthuizen.

VDS is een dienstverlener op het gebied van import en export, wij ontzorgen onze klanten. Wanneer je internationaal voertuigen aankoopt en verkoopt, krijg je te maken met allerlei administratieve, logistieke en belastingtechnische procedures. Wij zijn de aangewezen partij om die rompslomp aan uit te besteden, we verzorgen het gehele traject. Daarnaast hebben wij als groothandel een ruim aanbod van makkelijk verkoopbare voertuigen. Hierdoor kan de klant zich concentreren op zijn kernactiviteiten.”

Aanscherping

De recente aanscherping van de bewijsvorming bij export heeft nogal wat onrust veroorzaakt in de markt. Inmiddels heeft iedereen de effecten hiervan op zich kunnen laten inwerken, de rust is weergekeerd. VDS heeft als exportdienstverlener haar logistieke dienstverlening uitgebreid, om aan vraag uit de markt te voldoen. “Zo hebben wij inmiddels vier locaties in de grensstreek met Duitsland, waar voertuigen geschouwd kunnen worden. Hierdoor kan de Nederlandse verkoper aantonen dat het voertuig daadwerkelijk Nederland heeft verlaten, waarna het in het buitenland geregistreerd worden. Zo kan het voertuig snel worden voorzien van een Duits kenteken.”

Maximaal ontzorgd

“Voor ondernemers die op het gebied van export graag maximaal ontzorgd willen worden, hebben wij met ons ‘Pakket C’ de perfecte dienstverlening in huis. Hiermee nemen wij desgewenst alles uit handen; van het transport tot opslag, en van export tot en met onze bpm-overname service. Hiermee is het exporterende bedrijf ervan verzekerd dat de rest-bpm binnen enkele dagen op hun rekening staat. Daarnaast wordt er een zeer gedetailleerd exportdossier in de VDS Portal aangemaakt, waarbij iedere ondernemer zelf kan specificeren welke documenten in ieder exportdossier aanwezig moeten zijn. Deze dossiers staan natuurlijk in de cloud, veilig en altijd online bereikbaar”, aldus Fred Hoogewoning.

Importdienstverlening

“Ook van de importdienstverlening wordt graag gebruikgemaakt. Naast dat we autobedrijven kunnen ontzorgen op het gebied van logistiek en opslag, kunnen we ze ook van dienst zijn met professionele fotografie in onze studio, en diensten op het gebied van reconditioning en PDI. Uiteraard wordt hierbij ook het administratieve importtraject en de bpm-aangifte uit handen genomen. Hierbij wordt altijd de meest gunstige toegestane rekenmethode gehanteerd voor de rest-bpm. De klant staat hierbij centraal, en kan op ieder gewenst moment de aangewezen contactpersoon bij VDS raadplegen. Ook bij onze importdienstverlening is het hele traject te volgen in de online portal. Hierbij worden ook notificaties vastgelegd van alle belangrijke gebeurtenissen, de ondernemer is dus altijd op te hoogte. Met ruim 20 jaar ervaring en 50 VDS’ers beschikbaar, zijn we een full service dienstverlener op het gebied van import, export en groothandel. Zo staan we ook bekend.”

Dit artikel verscheen in het thema Remarketing/Occasions van AM juni 2021.

Wil je ook adverteren bij AM ? Neem dan contact op met Ruud Mosetti of Patrick van Tilburg