CarNext gaat door als zelfstandig bedrijf 

Occasionportal CarNext is afgesplitst van LeasePlan en nu een volledig onafhankelijk bedrijf. CarNext is eigendom van onder meer het pensioenfonds voor zorg en welzijn PGGM en van TDR Capital dat ook BCA Auctions en het pas opgerichte Britse occasionplatform Cinch in portefeuille heeft. Bij die investeerders heeft CarNext 400 miljoen euro opgehaald om de volgende groeifase te versnellen.

CarNext is tegelijk een exclusief langetermijnservicecontract aangegaan met LeasePlan waardoor het gegarandeerd is van jaarlijks rond de 300.000 gebruikte auto’s voor de verkoop via haar B2C en B2B marktplaatsen. Afgelopen jaar verkocht het bedrijf in 22 landen 40.000 auto’s aan consumenten en 200.000 aan de zakelijke markt. Die vertegenwoordigden een bruto handelswaarde van 2,5 miljard euro.

Inkoop versnellen

Als een zelfstandig bedrijf met sterke financiële steun wil CarNext de inkoop van voertuigen versnellen en haar aanbod in heel Europa versterken. Die expansie is vooral gericht op de consumentenmarkt. Afgelopen jaar kon het bedrijf bijvoorbeeld in Frankrijk het volume al verdrievoudigen. Voor de komende tijd staat vooral Duitsland op het plan met onder meer de ontwikkeling van een verdere infrastructuur en het opbouwen van het merk.

Groeistrategie

Directeur Maarten van Neerven: “Met de steun van onze investeerders verkeert CarNext nu in een nog sterkere positie om haar groeistrategie in Europa te versnellen. Post-covid willen meer mensen dan ooit hun volgende gebruikte auto online kopen en wij hebben daar de auto’s en de technologie voor.’’

Lees ook:
CarNext: autobezit wordt populairder

CarNext gaat door als zelfstandig bedrijf - Automobielmanagement.nl

CarNext gaat door als zelfstandig bedrijf 

Occasionportal CarNext is afgesplitst van LeasePlan en nu een volledig onafhankelijk bedrijf. CarNext is eigendom van onder meer het pensioenfonds voor zorg en welzijn PGGM en van TDR Capital dat ook BCA Auctions en het pas opgerichte Britse occasionplatform Cinch in portefeuille heeft. Bij die investeerders heeft CarNext 400 miljoen euro opgehaald om de volgende groeifase te versnellen.

CarNext is tegelijk een exclusief langetermijnservicecontract aangegaan met LeasePlan waardoor het gegarandeerd is van jaarlijks rond de 300.000 gebruikte auto’s voor de verkoop via haar B2C en B2B marktplaatsen. Afgelopen jaar verkocht het bedrijf in 22 landen 40.000 auto’s aan consumenten en 200.000 aan de zakelijke markt. Die vertegenwoordigden een bruto handelswaarde van 2,5 miljard euro.

Inkoop versnellen

Als een zelfstandig bedrijf met sterke financiële steun wil CarNext de inkoop van voertuigen versnellen en haar aanbod in heel Europa versterken. Die expansie is vooral gericht op de consumentenmarkt. Afgelopen jaar kon het bedrijf bijvoorbeeld in Frankrijk het volume al verdrievoudigen. Voor de komende tijd staat vooral Duitsland op het plan met onder meer de ontwikkeling van een verdere infrastructuur en het opbouwen van het merk.

Groeistrategie

Directeur Maarten van Neerven: “Met de steun van onze investeerders verkeert CarNext nu in een nog sterkere positie om haar groeistrategie in Europa te versnellen. Post-covid willen meer mensen dan ooit hun volgende gebruikte auto online kopen en wij hebben daar de auto’s en de technologie voor.’’

Lees ook:
CarNext: autobezit wordt populairder