GO Remarketing Solutions: ‘Used Car Controller lanceert Rest-BPM Calculator’

brand story

Importauto’s waren vroeger auto’s met een smetje. Tegenwoordig zijn ze niet meer weg te denken uit het businessmodel van een autobedrijf. Zonder import komt de Nederlandse gebruikte auto markt volledig tot stilstand. Import zorgt ervoor dat de Nederlandse consument voldoende keuze blijft houden. En dat zie je terug in een continue groei van import. Maar importeren kost tijd en vraagt kennis van zaken.

“Met name het bepalen van de rest-bpm en het doen van de aangifte van de bpm bij de Belastingdienst kan tijdrovend zijn. Veel autobedrijven werken nog met twee systemen. Vaak moeten data dubbel worden ingegeven. Dat is inefficiënt. Met onze laatste Used Car Controller-upgrade bepaal je snel en eenvoudig de rest-bpm van een te importeren auto. Dat kan vanaf je desktop computer, maar ook met je mobiel. En dat is uniek. Heb je de auto eenmaal ingekocht dan is het doen van de bpm-aangifte regelen ook zo gedaan. Een kwestie van uitprinten, ondertekenen en opsturen. De auto vervolgens online publiceren doe je met twee muisklikken vanuit hetzelfde systeem. Als gebruiker hoef je niet meer van systeem naar systeem te ‘hoppen’”, aldus Michel van Roon, samen met RDW-dienstverlener A2SP, mede eigenaar van Used Car Controller.

Strategische samenwerking met Eurotax

Om de laagste rest-bpm te bepalen, gebruik je de forfaitaire tabel van de Belastingdienst of de waardebepaling van een door de Belastingdienst erkende Koerslijst. Used Car Controller berekent altijd de gunstigste waarde voor het autobedrijf. Met Eurotax, de Nederlandse handelsnaam van Autovista, is daarvoor een strategische samenwerking aangegaan. Eurotax/Autovista is de Europese marktleider op het gebied van restwaarden. Leasemaatschappijen, importeurs en fabrikanten, allen werken ze samen met Eurotax bij de bepaling van huidige en toekomstige restwaarden. Daarom zijn ze ook een goedgekeurde Koerslijst bij de Belastingdienst. Bij Used Car Controller zijn ze dan ook blij dat ze samen met Eurotax deze Rest-BPM Calculator kunnen aanbieden.

Hoog innovatietempo

GO Remarketing Solutions, het bedrijf achter Used Car Controller lanceerde vorig jaar ook al MarketView & Car Service Plan. Dit jaar komt daar de Rest-BPM calculator bij. Voor een VMS (voorraadmanagementsysteem) een ongekend hoog innovatie tempo. Michel van Roon hierover: “De filosofie achter al onze producten is dat we mensen beter willen maken in hun vak. Met MarketView bepaal je wat moet inkopen voor de lokale markt. De Rest-BPM Calculator calculeert het te verwachten rendement van een te importeren auto. Met Used Car Controller beheer je het gehele gebruikte auto proces. Van taxatie, inname, publicatie, statijdbeheer tot verkoop. Tenslotte bind je met Car Service Plan de klant aan je bedrijf met een onderhoudsabonnement. De Rest-BPM Calculator was een nog ontbrekende schakel. Een belangrijke reden om deze innovatie dus te realiseren voor autobedrijven.” Wil je meer weten of een demo, bel 073-8200010 of kijk of https://usedcarcontroller.nl/bpm-import/  

Dit artikel verscheen in het thema Remarketing/Occasions van AM juni 2021.

Wil je ook adverteren bij AM ? Neem dan contact op met Ruud Mosetti of Patrick van Tilburg

GO Remarketing Solutions: ‘Used Car Controller lanceert Rest-BPM Calculator’ - Automobielmanagement.nl

GO Remarketing Solutions: ‘Used Car Controller lanceert Rest-BPM Calculator’

brand story

Importauto’s waren vroeger auto’s met een smetje. Tegenwoordig zijn ze niet meer weg te denken uit het businessmodel van een autobedrijf. Zonder import komt de Nederlandse gebruikte auto markt volledig tot stilstand. Import zorgt ervoor dat de Nederlandse consument voldoende keuze blijft houden. En dat zie je terug in een continue groei van import. Maar importeren kost tijd en vraagt kennis van zaken.

“Met name het bepalen van de rest-bpm en het doen van de aangifte van de bpm bij de Belastingdienst kan tijdrovend zijn. Veel autobedrijven werken nog met twee systemen. Vaak moeten data dubbel worden ingegeven. Dat is inefficiënt. Met onze laatste Used Car Controller-upgrade bepaal je snel en eenvoudig de rest-bpm van een te importeren auto. Dat kan vanaf je desktop computer, maar ook met je mobiel. En dat is uniek. Heb je de auto eenmaal ingekocht dan is het doen van de bpm-aangifte regelen ook zo gedaan. Een kwestie van uitprinten, ondertekenen en opsturen. De auto vervolgens online publiceren doe je met twee muisklikken vanuit hetzelfde systeem. Als gebruiker hoef je niet meer van systeem naar systeem te ‘hoppen’”, aldus Michel van Roon, samen met RDW-dienstverlener A2SP, mede eigenaar van Used Car Controller.

Strategische samenwerking met Eurotax

Om de laagste rest-bpm te bepalen, gebruik je de forfaitaire tabel van de Belastingdienst of de waardebepaling van een door de Belastingdienst erkende Koerslijst. Used Car Controller berekent altijd de gunstigste waarde voor het autobedrijf. Met Eurotax, de Nederlandse handelsnaam van Autovista, is daarvoor een strategische samenwerking aangegaan. Eurotax/Autovista is de Europese marktleider op het gebied van restwaarden. Leasemaatschappijen, importeurs en fabrikanten, allen werken ze samen met Eurotax bij de bepaling van huidige en toekomstige restwaarden. Daarom zijn ze ook een goedgekeurde Koerslijst bij de Belastingdienst. Bij Used Car Controller zijn ze dan ook blij dat ze samen met Eurotax deze Rest-BPM Calculator kunnen aanbieden.

Hoog innovatietempo

GO Remarketing Solutions, het bedrijf achter Used Car Controller lanceerde vorig jaar ook al MarketView & Car Service Plan. Dit jaar komt daar de Rest-BPM calculator bij. Voor een VMS (voorraadmanagementsysteem) een ongekend hoog innovatie tempo. Michel van Roon hierover: “De filosofie achter al onze producten is dat we mensen beter willen maken in hun vak. Met MarketView bepaal je wat moet inkopen voor de lokale markt. De Rest-BPM Calculator calculeert het te verwachten rendement van een te importeren auto. Met Used Car Controller beheer je het gehele gebruikte auto proces. Van taxatie, inname, publicatie, statijdbeheer tot verkoop. Tenslotte bind je met Car Service Plan de klant aan je bedrijf met een onderhoudsabonnement. De Rest-BPM Calculator was een nog ontbrekende schakel. Een belangrijke reden om deze innovatie dus te realiseren voor autobedrijven.” Wil je meer weten of een demo, bel 073-8200010 of kijk of https://usedcarcontroller.nl/bpm-import/  

Dit artikel verscheen in het thema Remarketing/Occasions van AM juni 2021.

Wil je ook adverteren bij AM ? Neem dan contact op met Ruud Mosetti of Patrick van Tilburg