Volkswagen Golf verkozen tot Occasion van het Jaar 2021

De Volkswagen Golf is door Automobiel Management uitgeroepen tot Occasion van het Jaar 2021. De prijs werd uitgereikt tijdens het AM Remarketing Event 2021 dat woensdag plaatsvond bij InnStyle in Maarssen. De dominantie van Volkswagen op de markt van gebruikte auto’s nam afgelopen jaar verder toe. Niet alleen dankzij dit model, maar ook dankzij zijn broertje uit het B-segment, de Polo.

De achtkoppige vakjury koos voor de Golf 7 op basis van criteria die een afspiegeling zijn van waar consumenten online naar zoeken en welke occasion ze uiteindelijk aanschaffen. Hierbij werd gekeken naar verschillende criteria op basis van data van Marktplaats.nl, Macadam Nederland en VWE Automotive. Bovenstaande criteria zeggen volgens de jury veel over de beschikbaarheid, de gewildheid en de interesse die er bestaat voor dit model. Ook andere criteria, waaronder verkoopcijfers, stadagen en restwaarde werden meegenomen in de beoordeling.

Ook oudere generaties

“Niet alleen jonge exemplaren, maar ook oudere generaties van de Golf verkopen nog steeds als warme broodjes. Voor elke fase in je leven is er wel een interessante versie van dit model te vinden. Dat is ook een groot voordeel van deze auto,” zo valt in het juryrapport te lezen. Vanaf oktober vorig jaar tot en met mei dit jaar werden er meer dan 26.000 exemplaren van de Golf tweedehands verkocht. Ook in het Nationaal Occasion Onderzoek, dat woensdag gepresenteerd werd tijdens het AM Remarketing Event 2021 door vakblad Automobiel Management in samenwerking met VWE, scoort de auto uitstekend. De dominantie van het merk en het model op de markt van gebruikte auto’s nam afgelopen jaar verder toe.

Opel Corsa

Andere modellen die dit jaar boven kwamen drijven waren naast de winnaar van vorig jaar – de Toyota Aygo – (die de titel niet nogmaals kan winnen) ook de Opel Corsa, die eveneens erg gewild is op de tweedehands markt. Vooral als benzineversie. Verder scoren de Audi A3 en BMW 1-serie erg goed en blijven ook modellen uit het A-segment populair.

Jury

De jury van de verkiezing bestaat uit Remco Nieuwenbroek (Automobiel Management), Gert Valkema (Macadam), Michel Corveleijn (VWE), Paul de Vries (#DCDW), Sander de Jong (Bleeker en de Jong), Tony Vrijsen (BCA), Kees Berkhof (Van Mossel) en Jeroen van den Broek (RETM). Eerdere winnaars van de verkiezing Occasion van het Jaar waren de Volkswagen Polo in 2019, de Mazda CX-5 in 2018 en de Suzuki Swift in 2017.

Volkswagen Golf verkozen tot Occasion van het Jaar 2021 - Automobielmanagement.nl

Volkswagen Golf verkozen tot Occasion van het Jaar 2021

De Volkswagen Golf is door Automobiel Management uitgeroepen tot Occasion van het Jaar 2021. De prijs werd uitgereikt tijdens het AM Remarketing Event 2021 dat woensdag plaatsvond bij InnStyle in Maarssen. De dominantie van Volkswagen op de markt van gebruikte auto’s nam afgelopen jaar verder toe. Niet alleen dankzij dit model, maar ook dankzij zijn broertje uit het B-segment, de Polo.

De achtkoppige vakjury koos voor de Golf 7 op basis van criteria die een afspiegeling zijn van waar consumenten online naar zoeken en welke occasion ze uiteindelijk aanschaffen. Hierbij werd gekeken naar verschillende criteria op basis van data van Marktplaats.nl, Macadam Nederland en VWE Automotive. Bovenstaande criteria zeggen volgens de jury veel over de beschikbaarheid, de gewildheid en de interesse die er bestaat voor dit model. Ook andere criteria, waaronder verkoopcijfers, stadagen en restwaarde werden meegenomen in de beoordeling.

Ook oudere generaties

“Niet alleen jonge exemplaren, maar ook oudere generaties van de Golf verkopen nog steeds als warme broodjes. Voor elke fase in je leven is er wel een interessante versie van dit model te vinden. Dat is ook een groot voordeel van deze auto,” zo valt in het juryrapport te lezen. Vanaf oktober vorig jaar tot en met mei dit jaar werden er meer dan 26.000 exemplaren van de Golf tweedehands verkocht. Ook in het Nationaal Occasion Onderzoek, dat woensdag gepresenteerd werd tijdens het AM Remarketing Event 2021 door vakblad Automobiel Management in samenwerking met VWE, scoort de auto uitstekend. De dominantie van het merk en het model op de markt van gebruikte auto’s nam afgelopen jaar verder toe.

Opel Corsa

Andere modellen die dit jaar boven kwamen drijven waren naast de winnaar van vorig jaar – de Toyota Aygo – (die de titel niet nogmaals kan winnen) ook de Opel Corsa, die eveneens erg gewild is op de tweedehands markt. Vooral als benzineversie. Verder scoren de Audi A3 en BMW 1-serie erg goed en blijven ook modellen uit het A-segment populair.

Jury

De jury van de verkiezing bestaat uit Remco Nieuwenbroek (Automobiel Management), Gert Valkema (Macadam), Michel Corveleijn (VWE), Paul de Vries (#DCDW), Sander de Jong (Bleeker en de Jong), Tony Vrijsen (BCA), Kees Berkhof (Van Mossel) en Jeroen van den Broek (RETM). Eerdere winnaars van de verkiezing Occasion van het Jaar waren de Volkswagen Polo in 2019, de Mazda CX-5 in 2018 en de Suzuki Swift in 2017.