De acquisitie komt in dezelfde week dat Cazoo een beursnotering verkreeg in de Verenigde Staten. Daarmee heeft de pas in 2019 gestarte Britse onderneming rond een miljard dollar opgehaald. Zo’n 29 miljoen euro daarvan is nu besteed aan de acquisitie van Cazana. Dat in 2012 opgerichte bedrijf telt meer dan 50 deskundigen waaronder datawetenschappers en -ingenieurs.

Frustratie

Cazana is ontstaan ‘uit frustratie over de accuraatheid van de traditionele voertuigdata’. Het bedrijf levert real-time waardebepalingen, prijstrends en tools voor voorraadmanagement. Cazana stelt dat het beschikt over een database met meer dan 500 miljoen historische autoprijzen uit meer dan 40 landen. Die worden toegepast door autofabrikanten, leasebedrijven en andere fleetbeheerders en verzekeringsmaatschappijen.

Cazoo heeft vorig jaar rond de 35.000 auto’s verhandeld op de Britse markt. Het bedrijf heeft recent de eerste activiteiten opgestart in Frankrijk en Duitsland en werkt aan een start in andere Europese landen.

Lees ook:
Brits autoplatform Cazoo neemt Duits Cluno over

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding