Import is hot, welke kansen biedt het en waar moet je op letten?

brand story

Je komt er als autobedrijf niet meer onderuit: import. Om het huidige tekort aan gebruikte auto’s aan te vullen of je krijgt te maken met inruil van importauto’s. Ook de onzekerheid rondom het in- en verkopen van import auto’s groeit. Schrijf je gratis in voor het VASS webinar thema Import 14 september 19.30 uur.

In Nederland lagen de importaantallen van auto’s in de jaren tot 2012 ongeveer op 75.000 per jaar, verkoopaantallen nieuw op 500.000 en exportaantallen op 200.000 auto’s per jaar. Sinds 2012 is het aantal importauto’s gestegen naar 200.000 stuks in 2017. Dit jaar worden naar schatting bijna 300.000 auto’s geïmporteerd, een viervoud van 10 jaar geleden. Erg belangrijk dus om te weten waar je op moet letten!

In het webinar komt het allemaal aanbod: wat moet je allemaal weten als je nu met import wilt starten. Of ben je al druk met import en wil je een opfriscursus hoe zaken zitten en wat nog andere mogelijkheden zijn? Bijvoorbeeld de kilometers, hoe controleer je die van importauto’s? Het schadeverleden en de onderhoudshistorie? Welke BPM-regels gelden er anno 2021 bij import? Wat zijn de voor- en nadelen van het zelf importeren van auto’s of dit juist deels of volledig uitbesteden? Welke online mogelijkheden zijn er om importauto’s te zoeken en eventueel zelf te tonen op je eigen website?

Al deze vragen zullen aan bod komen tijden de VASS webinar met thema import. Samen met de VASS partners CARGO, Automobiel taxaties en EuroStocks wordt dinsdag 14 september van 19.30 tot 20.30 in één uur drie korte presentaties gegeven en komt er tot slot een VASS autobedrijf aan het woord dat over zijn ervaringen rondom import praat. Iedereen is daarna in de gelegenheid om aan elkaar vragen te stellen en ervaringen uit te wisselen.

CARGO zal ingaan op import-dienstverlening om het zelf te doen en/of deels of geheel uit te besteden. Je kan per auto importeren, maar ook hele vrachtwagens vol geïmporteerd per week laten bezorgen. Automobiel Taxaties licht de huidige import BPM-regels toe en waar je als autobedrijf op dient te letten. EuroStocks legt uit hoe je via haar Duitse partner mobile.de auto’s tegen handelsprijzen via de Händler-login kan zoeken. En hoe je zelf een Duitse importvoorraadmodule op je eigen website kan tonen. Tot slot zal VASS een aantal vragen stellen aan een autobedrijf dat zich met import bezighoudt.

Dus weet je nog niks van import of ben je dagelijks al druk met import? Sluit je aan bij de VASS import webinar dinsdag 14 september. Gratis inschrijven kan via administratie@vassnederland.nl, je krijgt dan op dinsdag per mail de link om deel te nemen.

Import is hot, welke kansen biedt het en waar moet je op letten? - Automobielmanagement.nl

Import is hot, welke kansen biedt het en waar moet je op letten?

brand story

Je komt er als autobedrijf niet meer onderuit: import. Om het huidige tekort aan gebruikte auto’s aan te vullen of je krijgt te maken met inruil van importauto’s. Ook de onzekerheid rondom het in- en verkopen van import auto’s groeit. Schrijf je gratis in voor het VASS webinar thema Import 14 september 19.30 uur.

In Nederland lagen de importaantallen van auto’s in de jaren tot 2012 ongeveer op 75.000 per jaar, verkoopaantallen nieuw op 500.000 en exportaantallen op 200.000 auto’s per jaar. Sinds 2012 is het aantal importauto’s gestegen naar 200.000 stuks in 2017. Dit jaar worden naar schatting bijna 300.000 auto’s geïmporteerd, een viervoud van 10 jaar geleden. Erg belangrijk dus om te weten waar je op moet letten!

In het webinar komt het allemaal aanbod: wat moet je allemaal weten als je nu met import wilt starten. Of ben je al druk met import en wil je een opfriscursus hoe zaken zitten en wat nog andere mogelijkheden zijn? Bijvoorbeeld de kilometers, hoe controleer je die van importauto’s? Het schadeverleden en de onderhoudshistorie? Welke BPM-regels gelden er anno 2021 bij import? Wat zijn de voor- en nadelen van het zelf importeren van auto’s of dit juist deels of volledig uitbesteden? Welke online mogelijkheden zijn er om importauto’s te zoeken en eventueel zelf te tonen op je eigen website?

Al deze vragen zullen aan bod komen tijden de VASS webinar met thema import. Samen met de VASS partners CARGO, Automobiel taxaties en EuroStocks wordt dinsdag 14 september van 19.30 tot 20.30 in één uur drie korte presentaties gegeven en komt er tot slot een VASS autobedrijf aan het woord dat over zijn ervaringen rondom import praat. Iedereen is daarna in de gelegenheid om aan elkaar vragen te stellen en ervaringen uit te wisselen.

CARGO zal ingaan op import-dienstverlening om het zelf te doen en/of deels of geheel uit te besteden. Je kan per auto importeren, maar ook hele vrachtwagens vol geïmporteerd per week laten bezorgen. Automobiel Taxaties licht de huidige import BPM-regels toe en waar je als autobedrijf op dient te letten. EuroStocks legt uit hoe je via haar Duitse partner mobile.de auto’s tegen handelsprijzen via de Händler-login kan zoeken. En hoe je zelf een Duitse importvoorraadmodule op je eigen website kan tonen. Tot slot zal VASS een aantal vragen stellen aan een autobedrijf dat zich met import bezighoudt.

Dus weet je nog niks van import of ben je dagelijks al druk met import? Sluit je aan bij de VASS import webinar dinsdag 14 september. Gratis inschrijven kan via administratie@vassnederland.nl, je krijgt dan op dinsdag per mail de link om deel te nemen.