Benzine- en dieselauto’s worden steeds vaker vervangen voor elektrische voertuigen constateert AutoScout24. ‘De afgelopen maand won dit type voertuig fors aan populariteit, namelijk 23 procent voor elektrische auto’s en 16 procent voor hybride auto’s. Deze stijging sluit aan op de bevindingen van een recent internationaal onderzoek, waaruit bleek dat 45 procent van de Nederlandse AutoScout24-gebruikers een elektrische of hybride auto overweegt’.

Onbetaalbaar

De gemiddelde prijs van een occasion op AutoScout24 steeg ook in oktober weer verder naar ongekende hoogten, namelijk 20.984 euro (tegenover 20.467 euro in september). ‘Het bedrag van 21.000 euro is dichtbij en het lijkt slechts een kwestie van weken tot ook die grens wordt bereikt. Even ter vergelijking: vorig jaar oktober was deze gemiddelde prijs nog 18.402 euro – bijna een verschil van één keer het maandsalaris van Jan Modaal.’

Top 10 meest populaire EV’s in oktober 2021:

  • Tesla Model S
  • Audi e-tron
  • Tesla Model 3
  • Volkswagen e-Golf
  • BMW i3
  • Renault ZOE
  • Nissan Leaf
  • Porsche Taycan
  • Tesla Model X
  • Polestar 2

Lees ook:
Occasionhandel komt boven de één miljoen auto’s uit

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding