Wettelijke garantietermijn gaat naar 12 maanden

De wettelijke garantie gaat binnenkort ook in Nederland van 6 naar 12 maanden. Dat is het gevolg van de Europese Richtlijn voor garantie die op 1 januari van kracht is geworden. De verwachting is dat die wijziging, die ook geldt voor de BOVAG Garantie, begin juli in zal gaan. Dat zal dan in ieder geval niet met terugwerkende kracht gebeuren, laat BOVAG weten.

De Tweede Kamer moet deze week stemmen over de Nederlandse uitvoering. In het debat van vorige week vroeg de Kamer onder meer aandacht voor voldoende voorlichting voor zowel consumenten als ondernemers. De regering ziet daar onder meer een rol weggelegd voor brancheverenigingen. “BOVAG zal zich daar dan ook zeker tegenaan bemoeien.’’

Het voorstel moet ook nog door de Eerste Kamer maar daar worden verder geen belemmeringen verwacht. Als de wettelijke garantie definitief wordt verlengd, zal de BOVAG Garantie volgen en dus ook verlengd worden van 6 naar 12 maanden.

Lees ook:
BOVAG: bijna 300.000 occasions geïmporteerd in 2021

Wettelijke garantietermijn gaat naar 12 maanden - Automobielmanagement.nl

Wettelijke garantietermijn gaat naar 12 maanden

De wettelijke garantie gaat binnenkort ook in Nederland van 6 naar 12 maanden. Dat is het gevolg van de Europese Richtlijn voor garantie die op 1 januari van kracht is geworden. De verwachting is dat die wijziging, die ook geldt voor de BOVAG Garantie, begin juli in zal gaan. Dat zal dan in ieder geval niet met terugwerkende kracht gebeuren, laat BOVAG weten.

De Tweede Kamer moet deze week stemmen over de Nederlandse uitvoering. In het debat van vorige week vroeg de Kamer onder meer aandacht voor voldoende voorlichting voor zowel consumenten als ondernemers. De regering ziet daar onder meer een rol weggelegd voor brancheverenigingen. “BOVAG zal zich daar dan ook zeker tegenaan bemoeien.’’

Het voorstel moet ook nog door de Eerste Kamer maar daar worden verder geen belemmeringen verwacht. Als de wettelijke garantie definitief wordt verlengd, zal de BOVAG Garantie volgen en dus ook verlengd worden van 6 naar 12 maanden.

Lees ook:
BOVAG: bijna 300.000 occasions geïmporteerd in 2021