Auto Trader: occasions blijven voorlopig nog duur

De prijzen voor tweedehands auto’s blijven tot zeker 2024 op het huidige hoge niveau of gaan nog meer stijgen. Dat komt doordat het aanbod steeds krapper is omdat er vanwege het chiptekort en andere problemen veel minder nieuwe auto’s worden gebouwd.

Die waarschuwing komt van het Britse Auto Trader. Directeur Nathan Coe: “In een meer normale markt worden occasions elke maand goedkoper door de afschrijving. De realiteit nu is dat we, met de verstoringen door lockdowns in China, de oorlog in Oekraïne en het chiptekort, zien dat de vraag groter is dan het aanbod. Het gevolg is dat automobilisten langer in hun auto blijven rijden, wat vandaag de dag minder een probleem is omdat de betrouwbare modellen die je nu koopt zeker tien jaar op de weg kunnen blijven.’’

Kwart hoger

Auto Trader had per 31 maart 430.000 auto’s op haar websites, dat was 31 procent minder dan een jaar eerder. De gemiddelde prijs daarvan lag bijna een kwart hoger dan vorig jaar maart. Door de hoge prijzen kon het bedrijf de winst in het boekjaar tot 1 april met 65 procent opvoeren naar 510 miljoen euro.

Lees ook:
AutoTrack-moederbedrijf AMV spant zich in voor eerlijke verkoopprijzen

Auto Trader: occasions blijven voorlopig nog duur - Automobielmanagement.nl

Auto Trader: occasions blijven voorlopig nog duur

De prijzen voor tweedehands auto’s blijven tot zeker 2024 op het huidige hoge niveau of gaan nog meer stijgen. Dat komt doordat het aanbod steeds krapper is omdat er vanwege het chiptekort en andere problemen veel minder nieuwe auto’s worden gebouwd.

Die waarschuwing komt van het Britse Auto Trader. Directeur Nathan Coe: “In een meer normale markt worden occasions elke maand goedkoper door de afschrijving. De realiteit nu is dat we, met de verstoringen door lockdowns in China, de oorlog in Oekraïne en het chiptekort, zien dat de vraag groter is dan het aanbod. Het gevolg is dat automobilisten langer in hun auto blijven rijden, wat vandaag de dag minder een probleem is omdat de betrouwbare modellen die je nu koopt zeker tien jaar op de weg kunnen blijven.’’

Kwart hoger

Auto Trader had per 31 maart 430.000 auto’s op haar websites, dat was 31 procent minder dan een jaar eerder. De gemiddelde prijs daarvan lag bijna een kwart hoger dan vorig jaar maart. Door de hoge prijzen kon het bedrijf de winst in het boekjaar tot 1 april met 65 procent opvoeren naar 510 miljoen euro.

Lees ook:
AutoTrack-moederbedrijf AMV spant zich in voor eerlijke verkoopprijzen