Ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar werden er in de afgelopen vijf maanden 10,6 procent minder gebruikte auto’s afgeleverd. Een jaar geleden ging het nog om een recordaantal van 561.421 stuks. Vorige maand verkocht de vakhandel 97.109 occasions en dat was het laagste maandtotaal van dit kalenderjaar. In vergelijking met mei 2021 bedroeg de daling bijna 22 procent. Enerzijds kan de markt na de hausse tijdens de coronacrisis nu afgekoeld zijn, anderzijds is het voor professionele handelaren alsmaar lastiger om de juiste auto’s te importeren. In heel Europa is er nu veel vraag naar jonge gebruikte wagens, tekenen BOVAG en RDC aan.

Particulieren

De occasionhandel tussen particulieren onderling daalde in de eerste vijf maanden van 2022 met bijna 10 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, tot 262.278 transacties. Afgelopen maand kwam de particuliere handel net als in april uit op iets meer dan 50.000 stuks, ruim 15 procent minder dan in mei 2022.

Lees ook:
Auto Trader: occasions blijven voorlopig nog duur