Nieuw in Used Car Controller: FlexFlow

brand story

Het managen van alle gebruikte auto processen is een tijdrovende en complexe activiteit. De Used Car Manager ervaart te vaak onnodig lange doorlooptijden en krijgt er maar lastig grip op.

De feiten liegen er niet om. Gemiddeld kost het een autobedrijf 8.5 dagen om een auto online te presenteren met meer dan 3 foto’s. En tussen verkoop en aflevering zit gemiddeld 9 dagen. Dat kost volume en rendement. Daarom introduceert GO Remarketing Solutions “Used Car Controller FlexFlow” als oplossing voor de Used Car Manager die grip wil op al zijn gebruikte auto processen.

Praktijksituatie

Zijn de papieren al binnen? Is de factuur al betaald? Is het transport al geregeld? Is de BPM-aangifte al gedaan? Als Used Car Manager wil je 100 procent controle over het hele proces: van inkoop tot aflevering. Maar hoe doe je dat met steeds complexere processen en groter wordende teams? Nog te vaak wordt met Excel een kwetsbaar systeem opgetuigd dat slechts registreert. Terwijl een goed geautomatiseerde workflow het werk van de Used Car Manager en zijn collega’s zoveel makkelijker en rendabeler kan maken.

Hoe werkt de Used Car Controller FlexFlow?

In FlexFlow richt je jouw gebruikte auto processen naar behoefte in. Voor een inruilauto kies je immers andere stappen dan voor een importauto. Welke processtappen je doorloopt en welke volgorde je daarin aanhoudt, is aan de gebruiker. In FlexFlow leggen we de processen samen met je vast. Een korte introductie volstaat om met het team aan de slag te gaan. Daarna ziet iedereen waar elke auto zich in het proces bevindt. Eventueel oponthoud wordt door FlexFlow automatisch direct gemeld bij de aangewezen personen. Zo worden doorlooptijden aanzienlijk verkort en de samenwerking tussen de teams verbeterd.

Business Case FlexFlow

Michel van Roon: “Bij de ontwikkeling van Flexflow hebben we de business case van een autobedrijf centraal gesteld. Een autobedrijf met 50 auto’s dat zijn of haar statijd significant weet te verkorten, verdient al snel 55.000 euro per jaar extra. Ben je een dealerholding dan is dat uiteraard een veelvoud hiervan.”

Eerste gebruikers starten 1 juli

In de ontwikkelingsfase is nauw samengewerkt met Used Car Controller gebruikers en prospects. De eerste gebruikers gaan per 1 juli aan de slag, waarna FlexFlow zowel voor nieuwe klanten als voor bestaande Used Car Controller gebruikers ingezet kan worden.

Reageren
500 tekens over
Nieuw in Used Car Controller: FlexFlow - Automobielmanagement.nl

Nieuw in Used Car Controller: FlexFlow

brand story

Het managen van alle gebruikte auto processen is een tijdrovende en complexe activiteit. De Used Car Manager ervaart te vaak onnodig lange doorlooptijden en krijgt er maar lastig grip op.

De feiten liegen er niet om. Gemiddeld kost het een autobedrijf 8.5 dagen om een auto online te presenteren met meer dan 3 foto’s. En tussen verkoop en aflevering zit gemiddeld 9 dagen. Dat kost volume en rendement. Daarom introduceert GO Remarketing Solutions “Used Car Controller FlexFlow” als oplossing voor de Used Car Manager die grip wil op al zijn gebruikte auto processen.

Praktijksituatie

Zijn de papieren al binnen? Is de factuur al betaald? Is het transport al geregeld? Is de BPM-aangifte al gedaan? Als Used Car Manager wil je 100 procent controle over het hele proces: van inkoop tot aflevering. Maar hoe doe je dat met steeds complexere processen en groter wordende teams? Nog te vaak wordt met Excel een kwetsbaar systeem opgetuigd dat slechts registreert. Terwijl een goed geautomatiseerde workflow het werk van de Used Car Manager en zijn collega’s zoveel makkelijker en rendabeler kan maken.

Hoe werkt de Used Car Controller FlexFlow?

In FlexFlow richt je jouw gebruikte auto processen naar behoefte in. Voor een inruilauto kies je immers andere stappen dan voor een importauto. Welke processtappen je doorloopt en welke volgorde je daarin aanhoudt, is aan de gebruiker. In FlexFlow leggen we de processen samen met je vast. Een korte introductie volstaat om met het team aan de slag te gaan. Daarna ziet iedereen waar elke auto zich in het proces bevindt. Eventueel oponthoud wordt door FlexFlow automatisch direct gemeld bij de aangewezen personen. Zo worden doorlooptijden aanzienlijk verkort en de samenwerking tussen de teams verbeterd.

Business Case FlexFlow

Michel van Roon: “Bij de ontwikkeling van Flexflow hebben we de business case van een autobedrijf centraal gesteld. Een autobedrijf met 50 auto’s dat zijn of haar statijd significant weet te verkorten, verdient al snel 55.000 euro per jaar extra. Ben je een dealerholding dan is dat uiteraard een veelvoud hiervan.”

Eerste gebruikers starten 1 juli

In de ontwikkelingsfase is nauw samengewerkt met Used Car Controller gebruikers en prospects. De eerste gebruikers gaan per 1 juli aan de slag, waarna FlexFlow zowel voor nieuwe klanten als voor bestaande Used Car Controller gebruikers ingezet kan worden.