De daling ten opzichte van een jaar geleden bedraagt 13,8 procent. Vorige maand verkocht de vakhandel 87.023 occasions, 16,6 procent minder dan in augustus 2021. Met uitzondering van ‘coronamaand’ april 2020 reden er voor het laatst in augustus 2016 minder dan 90 duizend gebruikte wagens in één maand de showrooms uit. Door de tekorten aan geschikte tweedehands (én nieuwe) auto’s, liggen de verkoopprijzen over het algemeen wel hoger dan in voorgaande jaren.

Ook de occasionhandel tussen particulieren onderling is dit jaar fors teruggelopen. Tot en met augustus wisselden 417.513 personenauto’s van eigenaar zonder tussenkomst van de vakhandel en dat is een afname van 9,4 procent in vergelijking met de eerste acht maanden van 2021. De particuliere handel zakt daarmee naar het laagste niveau ooit. Vijf jaar geleden werd er tot en met augustus met bijna 560 duizend stuks onderling nog ruim een derde meer verhandeld.

Lees ook:

Occasionhandel blijft onder peil vorig jaar