Drie deelnemers gaan door naar de eindstrijd: Bram Versfelt (Directeur Verkoop Het Motorhuis), Jan Uitbeijerse (verkoopleider Autocentrum van Vliet) en Jan Kleverlaan (directeur Kleverlaan BV).

De verkiezing is een initiatief van Automotive Insiders! in samenwerking met Automobiel Management. Of een van de kwartaalwinnaars ook echt de prestigieuze titel te pakken krijgt, is nog even afwachten. Er volgen hierna nog twee kwartalen. Men kan meerdere malen meedingen. Op de bekendmaking van de Zakenauto van het Jaar (juni 2009) wordt de overall winnaar bekend gemaakt. Hij of zij mag zich dan een jaar de persoon noemen met de meeste allround kennis van de autobranche.

Ook het afgelopen kwartaal testten weer vele mensen online hun branchekennis via www.automotiveinsiders.nl, een voorwaarde om te kunnen meedingen. De vragen zijn gericht op kennis en op actualiteit, over zowel de Nederlandse als de internationale markt. De meeste foute antwoorden hingen samen met actuele zaken, met name waar het leasing betrof. Bij de kennisvragen ging het relatief vaak mis bij nationale aangelegenheden.

Inmiddels staan de nieuwe vragen online, voor het derde kwartaal. Wie al eerder  meedeed maar niet won, kan een nieuwe poging wagen.