De vriendin van Niels Franken uit Wassenaar is de eigenares van een zwarte Swift uit 1992. De auto lijkt helaas sprekend, vertelt de 25- jarige Franken aan De Telegraaf. "In de nacht van donderdag op vrijdag werden in Wateringen van deze auto in de straat de spiegels vernield.Eerst dacht ze dat het toeval was." Daarna werd ze bij het tankstation aangesproken door een man. Hij kwam dreigend op haar af en zei: dat is dezelfde auto, hè. Dat je daarin durft te rijden." Ook steken de laatste dagen continu mensen hun middelvinger naar haar op. "En dat is niet vanwege haar rijstijl. Die auto roept agressie op." De Suzuki Swift Club bevestigt dat het lijkt of de wagentjes in het verdomhoekje zitten. "We hopen dat het snel overwaait", aldus bestuurslid Ernst Schilperoord.

In een reactie op de website van De Telegraaf zegt iemand een groene Swift uit 1998 te hebben, die veel lijkt op ‘die terreurauto’. "Maar we blijven er gewoon in rijden, we merken wel dat er mensen naar kijken. Die auto kan er niets aan doen, maar we hadden liever gehad dat het een Golf of BMW was geweest." Uit gegevens van de RDW blijkt dat de betreffende Suzuki Swift met kenteken FZ-VL-03, een 1,3 GS U9 op benzine, op 14 januari 1993 op kenteken is gezet. De datum aanvang laatste tenaamstelling is 19 juni 2006. De apk-vervaldatum is 17 juni 2009. De agressie tegen andere Swifts blijkt erg mediageniek. Het betreffende bestuurslid van de Suzuki Swift Club meldt op www.suzukiswiftclub.nl dat hij benaderd is dor BN De Stem, Veronica Radio, Radio 538 en BNR Nieuwsradio.


Een lid Jofunu zegt in het forum op de clubsite dat zelfs op Speed hij mensen erover hoorde. Hij beschrijft hoe een stel vrouwen van de Girls Tuning Club tegenover hem en anderen sarden: ‘Wie rijdt er Suzuki Swift?!’. En toen hij de Ford XR/RS Club passeerde, gniffelde een van hen: ‘Niet naar Apeldoorn rijden hè?’ ‘Ik kan hier zo kwaad om worden’, verzucht hij. Een ander wil dat de pers aandacht besteedt aan het verschil tussen de oude en nieuwe Swift. ‘Misschien zouden onze nieuwe Swifts, net als die nieuwe Mini gewoon New Swift genoemd moeten worden.’


Een ander trekt de vergelijking met de agressie tegen Ford Ka’s vorig jaar in Oosterhout, waarin deuken werden getrapt omdat de daders in de naam Ka de afkorting voor Kick Ass lazen.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding