De verkoop van een tweede exemplaar dezelfde middag werd bevestigd door directeur Frits Kroymans, die inmiddels een doorstart heeft gemaakt met zijn bedrijf in Hilversum. Momenteel wordt er hard gewerkt aan het nieuwe pand. "Het wordt de mooiste showroom van Europa met een prachtige werkplaats", vertelt Kroymans tegen De Telegraaf.

Toch is hij nog aangedaan door het faillissement.

"Ik ben 40 jaar werkgever geweest en vind het vreselijk voor het personeel dat ontslagen is", zegt Kroymans. "Maar ik ben een vechter en laat het er niet bij zitten. Het is mijn eigen schuld geweest en ik moet de consequenties aanvaarden. Als ondernemer moet je risico’s nemen. Dat op een gegeven moment overal klappen vielen en alles tegenzat, heb ik niet kunnen voorzien en dat was de nekslag. Ik zal zeker nog een keer mijn excuses aan de desbetreffende mensen aanbieden."

Het testevent van Riva en Ferrari, waar met de speedboats gevaren en met auto’s gereden kon worden, beschouwde botenimporteur en organisator directeur Bas Lengers als een soort kruisbestuiving. "Als je in een Riva vaart, wil je ook graag in een Ferrari rijden. Maar voor beide geldt dat je een liefhebber moet zijn en houdt van Italiaanse stijl." Lengers verkocht twee Riva’s en een Ferretti. Goed voor ruim drie miljoen euro omzet.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding